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목차
한국 청소년의 고혈압과 관련된 식사 및 생활양식요인 분석 : 2005년 국민건강·영양조사 자료에 근거하여 / 김길례 ; 손숙미 ; 김혜경 1
Abstract 1
서론 1
연구대상 및 방법 2
1. 분석 대상 2
2. 분석 내용 및 방법 2
결과 3
1. 일반적 특성 3
2. 혈압 및 신체계측 4
3. 영양소 섭취상태 4
4. 식품섭취빈도와 식생활 6
5. 건강관련 특성 및 신체활동 8
6. 혈압과 관련 요인들과의 상관관계 9
8. 혈압과 관련 요인의 고혈압 위험도 9
고찰 10
요약 및 결론 12
참고문헌 13
기사명 | 저자명 | 페이지 | 원문 | 목차 |
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광주지역 일부 초등학생에서 어린이 식생활실천지침 이행정도에 따른 영양소 섭취수준 비교 | 김복희 ,성미영 ,이윤나 | pp.411-425 |
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영양교육과 운동 중재가 일부 비만아동들의 신체활동과 식생활에 미치는 영향 | 김명숙 ,최미숙 ,김기남 | pp.426-438 |
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한국 청소년의 고혈압과 관련된 식사 및 생활양식요인 분석 :2005년 국민건강·영양조사 사료에 근거하여 | 김길례 ,손숙미 ,김혜경 | pp.439-453 |
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성인 여성의 비만도와 신체구성 성분, 체중조절과 식행동 요인 분석 | 구재옥 ,박서연 | pp.454-465 |
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허베이스피릿호 원유유출 사고 이후 태안주민의 식생활 변화 :포커스 그룹 면담 결과 | 박지현 ,권성옥 ,정우철 ,허종일 ,오세영 | pp.466-472 |
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한국인의 나트륨 섭취 급원 음식 및 섭취 양상 :2008-2009 국민건강영양조사 사료에 근거 | 연미영 ,이윤나 ,김도희 ,이지연 ,고은미 ,남은정 ,신혜형 ,강백원 ,김종욱 ,허석 ,조해영 ,김초일 | pp.473-487 |
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보완대체요법에 대한 당뇨병환자의 인식 및 이용현황 | 김혜령 ,손은주 ,김미경 ,류은순 | pp.488-496 |
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보육시설 급식에 대한 부모 만족도 및 요구도 조사 :아산지역을 중심으로 | 송은승 ,김은경 | pp.497-510 |
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대전지역 한국대학생과 중국대학생의 커피 유형별 품질 속성에 대한 중요도 및 수행도 분석 | 김혜영 ,정혜경 ,이해영 | pp.511-524 |
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번호 | 참고문헌 | 국회도서관 소장유무 |
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1 | Childhood Prevention of Essential Hypertension | 미소장 |
2 | Relation of the Blood Pressure, Lipids and Body Mass Index by Smoking Status Among Adolescents | 미소장 |
3 | Nutrition Diagnostic Analysis for Nutrition Care Process Model in Adults of a Health Screening & Promotion Center | 미소장 |
4 | Trend of Obesity in School Age Children in Seoul Over the Past 23 Years | 미소장 |
5 | Relationship between Body Fat Distribution and Metabolic Risk Factors in Adolescents | 미소장 |
6 | 고혈압 환자의 식이관련 위험요인 분석에 관한 연구 | 미소장 |
7 | Dietary and Lifestyle Factors Associated with Blood Pressure among U.S. Adolescents | 미소장 |
8 | Moderate alcohol intake and lower risk of coronary heart disease: meta-analysis of effects on lipids and haemostatic factors | 미소장 |
9 | Alcohol Consumption and Hypertension | 미소장 |
10 | Dietary Sodium Intake and Subsequent Risk of Cardiovascular Disease in Overweight Adults | 미소장 |
11 | Iron Overload: Prevalence and Impact on Health | 미소장 |
12 | Tracking of Blood Pressure From Childhood to Adulthood | 미소장 |
13 | Prevalence of obesity, hypertension, and hyperlipidemia in Gunpo children of low economic status | 미소장 |
14 | Calcitonin gene-related peptide and hypertension | 미소장 |
15 | Hypertension in children and adolescents | 미소장 |
16 | Tracking of blood lipids and blood pressures in school age children: the Muscatine study. | 미소장 |
17 | Epidemiology of hypertension | 미소장 |
18 | Smoking and Atherosclerotic Cardiovascular Disease in Men With Low Levels of Serum Cholesterol | 미소장 |
19 | 가공식품의 나트륨함량과 일부 여대생의 나트륨 영양표시 이용 및 저염 라면에 대한 수용도 | 미소장 |
20 | Obesity Hypertension in Children | 미소장 |
21 | Alcohol Consumption and the Coronary Heart Disease-Related Risk Factors in Korean Adults: the Third Korea National Health and Nutrition Examination Survey (KNHANES III), 2005 | 미소장 |
22 | Low-fat dairy consumption and reduced risk of hypertension: the Seguimiento Universidad de Navarra (SUN) cohort | 미소장 |
23 | Prevalence of the Metabolic Syndrome in Korean Children and Adolescents according to the International Diabetes Federation Definition in Children and Adolescents | 미소장 |
24 | Possible role of salt intake in the development of essential hypertension* | 미소장 |
25 | Effects of a 12-week, school-based obesity management program on obese primary school children | 미소장 |
26 | Nutritional Factors in the Control of Blood Pressure and Hypertension | 미소장 |
27 | The Seventh Report of the Joint National Committee on Prevention, Detection, Evaluation, and Treatment of High Blood Pressure<SUBTITLE>The JNC 7 Report</SUBTITLE> | 미소장 |
28 | Survey of cookie consumption and nutrition labelling of cookie consumed in high school students. | 미소장 |
29 | Relation among Mineral (Ca, P, Fe, Na, K, Zn) Intakes, Blood Pressure, and Blood Lipids in Korean Adults | 미소장 |
30 | Comparative Analysis and Evaluation of Dietary Intake between with and without Hypertension Using 2001 Korea National Health and Nutrition Examination Survey (KNHANES) | 미소장 |
31 | The effect of sodium and potassium intake on blood pressure change in Korean adolescents | 미소장 |
32 | Influence of Computer Use Hours on Physical Development, Dietary Patterns, and Nutritional Status of Higher Grade Elementary School Children | 미소장 |
33 | Prevalence of the Metabolic Syndrome in Korean Children and Adolescents: Korea National Health and Nutrition Survey 2001 | 미소장 |
34 | A Study on Blood Lipids and Blood Pressure of Adult Men and Women according to Vegetable Intake | 미소장 |
35 | Comparison of Energy Nutrient and Fat Intake between the Hypertensive and Normotensive Male Workers | 미소장 |
36 | The Effect of Overweight to Cardiovascular Risk Factors among Korean Adolescents. | 미소장 |
37 | Factors Related to Increase of Blood Pressure in Obese Children and Adolescents. | 미소장 |
38 | Association of Blood Pressure with Sodium and Potassium Intake for Adolescents | 미소장 |
39 | Body Composition of Male College Students by Standard Guideline for Korean Dietary | 미소장 |
40 | Dietary Intakes and Serum Lipids and Iron Indices in Obese Children | 미소장 |
41 | Salt Intake and Nutritional Problems in Korean | 미소장 |
42 | Effect of Alcohol Consumption Characteristics on the Body Mass Index and Blood Pressure | 미소장 |
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