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기사명/저자명
보건소를 방문한 경계성 고혈압 환자의 저염식생활 영양교육 참여정도에따른 혈압, 나트륨 섭취 및 식행동 변화에 관한 연구 / 손숙미, 정은진, 권종숙, 안소현 인기도
발행사항
서울 : 대한지역사회영양학회, 2013.12.31
수록지명
대한지역사회영양학회지 = Korean journal of community nutrition. 제18권 제6호 (2013년 12월), pp.626-643
자료실
[서울관] 정기간행물실(524호)  도서위치안내(서울관)
외부기관 원문
외부기관 원문
제어번호
KINX2014043749
주기사항
한국연구재단에서 제공한 KCI 등재학술(후보)지임
원문
외부기관 원문
KISTI

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권호기사 목록 테이블로 기사명, 저자명, 페이지, 원문, 기사목차 순으로 되어있습니다.
기사명 저자명 페이지 원문 기사목차
영유아기 수유 유형과 모유 수유 기간에 따른 유아기 비만 양상 분석 : 2008~2011 국민건강영양조사 자료에 근거 김초일, 연미영, 이행신, 김도희, 이지연, 남지운, 문귀임, 홍진환 pp.644-651 원문보기 (음성지원) 다운로드
다이어트 프로그램이 성인여성의 체중감량과 건강관련지수에 미치는 효과 구재옥, 박희정, 조성경 pp.599-610 원문보기 (음성지원) 다운로드
한국 거주 중국 대학생 대상 영양교육 효과 : 개인 맞춤형 하루 필요 에너지 및 식품군 단위수 교육을 중심으로 김숙배, 곽가려, 김순경, 김정원, 김미현, 김세나 pp.565-576 원문보기 (음성지원) 다운로드
보건소를 방문한 경계성 고혈압 환자의 저염식생활 영양교육 참여정도에따른 혈압, 나트륨 섭취 및 식행동 변화에 관한 연구 손숙미, 정은진, 권종숙, 안소현 pp.626-643 원문보기 (음성지원) 다운로드
월경 전·후 여대생의 식사섭취 행태 변동성 분석 이영미, 강수화 pp.577-587 원문보기 (음성지원) 다운로드
경기 도시 지역 보건소 성인 방문자의 식생활과 건강 관련 라이프스타일 조사 권종숙, 김경민, 서현창, 이윤나, 임승건, 최영숙 pp.611-625 원문보기 (음성지원) 다운로드
임신부의 건강식생활 가이드를 위한 애플리케이션 개발 소비자요구도 조사 김순경, 김숙배, 김정원, 김미현, 조영숙, 김세나, 임희숙 pp.588-598 원문보기 (음성지원) 다운로드
대구시 한국 대학생과 중국 유학생 및 중국 심양시 대학생의 짠맛에 대한 미각과 짜게 먹는 식행동 비교 이연경, 지앙린 pp.555-564 원문보기 (음성지원) 다운로드

참고문헌 (36건) : 자료제공( 네이버학술정보 )더보기

참고문헌 목록에 대한 테이블로 번호, 참고문헌, 국회도서관 소장유무로 구성되어 있습니다.
번호 참고문헌 국회도서관 소장유무
1 Diet and blood pressure: Applying the evidence to clinical practice. Vol. 149. pp. 804 미소장
2 Development and Evaluation of a Nutrition Education Program on Sodium Reduction in Elementary School Students 소장
3 The Effect of Sodium Reduction Education Program of a Public Health Center on the Blood Pressure, Blood Biochemical Profile and Sodium Intake of Hypertensive Adults 소장
4 Global burden of hypertension: analysis of worldwide data 네이버 미소장
5 Measurement of Na intake in Korean Adult Females 네이버 미소장
6 Summary of the JNC 7 Guidelines for the Prevention and Treatment of High Blood Pressure 네이버 미소장
7 Compliance to a low-salt diet. 네이버 미소장
8 The taste for salt in humans. 네이버 미소장
9 Korea health statistics 2010: Korea National Health and Nutrition Examination Survey (KNHANES V-1 2010). 미소장
10 Moon EH. Implementation and evaluation of nutrition education program for hypertensive patients among adults aged 50 and over. Seoul Women's University; 2005. MS thesis . 미소장
11 Evaluation of Nutrition Education for Hypertension Patients Aged 50 Years and Over 소장
12 High salt intake. Sensory and behavioral factors. 네이버 미소장
13 Effects on blood lipids of a blood pressure-lowering diet: the Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) Trial. 네이버 미소장
14 The Effect of NutriPlus Program among 1-5 Year Children in Daejeon Area -The Improvement in Nutritional Status of Children and Nutrition Knowledge and Attitude of Parents- 소장
15 Buchbesprechung 네이버 미소장
16 Effects on blood pressure of reduced dietary sodium and the Dietary Approaches to Stop Hypertension (DASH) diet. DASH-Sodium Collaborative Research Group. 네이버 미소장
17 Development and Evaluation of Nutrition Education Program for Sodium Reduction in Foodservice Operations 소장
18 Development and Evaluation of Validity of Dish Frequency Questionnaire (DFQ) and Short DFQ Using Na Index for Estimation of Habitual Sodium Intake 소장
19 Dietary Risk Factors Associated with Hypertension in Patients 소장
20 Pilot study for low salt consumption projects for Korean people. 미소장
21 Sodium Intakes of Korean Adults with 24-hour Urine Analysis and Dish Frequency Questionnaire and Comparison of Sodium Intakes According to the Regional Area and Dish Group 소장
22 한국인의 나트륨 섭취에 기여하는 주요 음식군 및 식품군의 추이 분석 소장
23 Hypertension. Vol. 18. pp. III184 미소장
24 Blood Pressure, Systolic and Diastolic, and Cardiovascular Risks 네이버 미소장
25 Premier: a clinical trial of comprehensive lifestyle modification for blood pressure control: rationale, design and baseline characteristics. Vol. 13. pp. 462 미소장
26 Dietary reference intakes for Koreans. pp. 367 미소장
27 The effect of neighborhood, socioeconomic status and a community-based program on multi-disease health screening in an Asian population: a controlled intervention study. 네이버 미소장
28 Primary Prevention of HypertensionClinical and Public Health Advisory From the National High Blood Pressure Education Program 네이버 미소장
29 Analysis of the Characteristics of an Attendee in an Elderly Nutrition Education Program -Using the Factors of Health Promotion Model- 소장
30 The Effects of a Nutrition Education Program for Hypertensive Female Elderly at the Public Health Center 소장
31 Blood pressure in four remote populations in the INTERSALT Study. 네이버 미소장
32 Randomized trials of sodium reduction: an overview. 네이버 미소장
33 Harmful effects of dietary salt in addition to hypertension 네이버 미소장
34 Lack of impact of salt restriction advice on hypertensive patients 네이버 미소장
35 J Occup Med. Vol. 24. pp. 907 미소장
36 What keeps patients from adhering to a home blood pressure program? 네이버 미소장

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