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기사명/저자명
코리아 둘레길 도보여행 어메니티 개발 방안 연구 = Development planes of Korea's Dullaegil Walking Tour Amenities / 전명숙 인기도
발행사항
서울 : 한국외식산업학회, 2017.12.30
수록지명
한국외식산업학회지 = Foodservice industry journal. 제13권 제4호 통권37호 (2017. 12), pp.233-245
자료실
[서울관] 정기간행물실(524호)  도서위치안내(서울관)
외부기관 원문
외부기관 원문
제어번호
KINX2018026020
주기사항
한국연구재단에서 제공한 KCI 등재학술(후보)지임
원문

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This research is aimed to develop walking tour amenities. It proposes a development method for the Korea Dullaegil walking courses project. Travel originates from the origin of humanity when man was a nomad. Walking tour is a nature oriented activity and tends to be a kind of healing process. Through walking along the road one can reduce stress and mental fatigue. Local governments develop various storytelling walking courses of provincial cultural character. Korea Dullaegil project has the goal of making main walking tours to become also global. To be successful this research proposes four points. First, Road Maintenance to guarantee people’s safety and maintain intact the natural environment. Second, Infra-structure policy, providing shelters for resting, sanitary, prepare meals. Third, develop meaningful and interesting storytelling along the road. Fourth, letting the local residence get involved and participate in the tour to the mutual benefit of the local inhabitants and the modern day nomads. This research is processed based on documented analysis.

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기사명 저자명 페이지 원문 기사목차
흑미발효미강분말을 첨가한 진말다식의 품질 연구 = Study of Quality of Wheat Flour Dasik Added with Fermented Black Rice Bran Powder 정남용, 정윤정, 이민호, 신미혜 pp.183-193 원문보기 (음성지원) 다운로드
호텔 서비스 인 카운터 조직 구성원의 일-생활갈등이 직무스트레스 및 고객지향적 태도에 미치는 영향 = The Effects of Hotel Encounter Employees' Work-Life Conflicts on Customer Oriented Attitde 장혜준, 이형룡 pp.119-133 원문보기 (음성지원) 다운로드
호텔 연회장의 아이스카빙 디자인 유형 선호도에 관한 연구 = A Study on the Preference of Icecarving Design Type in Hotel Banquet Hall : Focused on the Demographic Characteristics : 인구 통계학적 특성을 중심으로 오흥준, 어윤선 pp.317-331 원문보기 (음성지원) 다운로드
호텔관광전공 재학생의 주문식교육 지원 프로그램이 취업의지에 미치는 영향 = The Effects of the Customized Job Training Program on the Employment Volition for the Hotel Tourism Students : centered on Y-university : Y대학 중심으로 이재훈, 최병호 pp.345-356 원문보기 (음성지원) 다운로드
특1급호텔 연회지배인의 슈퍼리더십과 직무성과의 관계 연구 = The Effects Of Super Leadership On the Job Performance In Five Star Hotel Banquet Organization 이근수, 김경한, 한진수 pp.281-295 원문보기 (음성지원) 다운로드
Determinants of Satisfaction and Perceived Risk in a Pizza Restaurant = 피자이용객에게 있어 지각된 위험 및 만족에 관한 연구 Moon, Joon-Ho, Oh, Song-Heui pp.167-181 원문보기 (음성지원) 다운로드
카페인이 인체에 미치는 영향 = The effect of caffeine on human body 김수진, 정승호 pp.333-344 원문보기 (음성지원) 다운로드
지각된 가치와 브랜드 태도에 미치는 디저트 카페의 메뉴품질 및 서비스 스케이프 영향 분석 = An Impact Analysis on the Dessert Cafe's Service Scape and Menu Quality of the Perceived Values, and Brand Attitude of Customers 김보미, 김정수 pp.217-232 원문보기 (음성지원) 다운로드
추출법을 달리한 아사이베리 추출물의 기능적 품질특성 = Functional Quality Properties of Acai Berry Extraction obtained with different Extract Methods 이경희 pp.257-267 원문보기 (음성지원) 다운로드
외식기업 지속이용의도의 형성 경로 연구 = Food-Service Company Repurchase Intention Path : Focused on CSR Activities and Emotion Variables : 기업의 사회적 책임활동과 감정변수를 중심으로 하동현 pp.9-30 원문보기 (음성지원) 다운로드
식용 개구리 분말을 첨가한 죽의 품질 특성 = Quality Characteristics of Jook Prepared with Edible Frog (Rana dybowskii) Powder 김영성, 권태은 pp.307-315 원문보기 (음성지원) 다운로드
산사분말을 첨가한 머핀의 품질특성 = Quality Characteristics of Muffin by the Addition Dried CrataegiFructus Powder 채경연 pp.103-117 원문보기 (음성지원) 다운로드
대학생들의 한식에 대한 인식이 한식에 대한 태도와 한식관련 행동의도에 미치는 영향 = Effects of Recognition of Korean food on the Attitude and Intention of Behavior 고성희 pp.269-280 원문보기 (음성지원) 다운로드
레스토랑 평가 애플리케이션의 이용 동기, 지각된 유용성 및 이용의도의 영향관계 = The Influential Relationship among the Usage Motivation of Restaurant Evaluation Application, Perceived Usefulness, and the Intention to Use : Focussed on the Moderating Effect of Gender : 성별 조절효과를 중심으로 임영희, 김홍범 pp.31-45 원문보기 (음성지원) 다운로드
과시적 소비에서 경험적 소비특성이 양면적 구매행동에 미치는 영향 = Impact of Experiential Consumption Characteristics on Dual Purchase Behavior in Conspicuous Consumption 이정원 pp.207-216 원문보기 (음성지원) 다운로드
더치 추출방식 조건 차이에 따른 클로로겐산 함량 차이 비교 = Draw Comparison of Chlorogenic Acid Content of the Dutch Extraction Method 박근도 pp.297-305 원문보기 (음성지원) 다운로드
TAM을 이용한 식품이력추적제가 사용의도에 미치는 영향 = The Effect of the Traceability System on the Use Intention Using the Technology Acceptance Model 임성빈 pp.83-101 원문보기 (음성지원) 다운로드
프랜차이즈 기업의 심리적 임파워먼트가 종사원의 창의성과 재무적, 비재무적 경영성과에 미치는 영향 = Effects of Psychological Empowerment of Franchise Corporate on Creativity, Financial and Non-Financial Performance 이정운, 송두석, 박종희, 김성동 pp.135-150 원문보기 (음성지원) 다운로드
한국과 미국 소비자의 문화적 차원에 따른 윤리적 소비동기 차이분석 = Analysis of the differences between Korea and the U.S. in the effect of cultural dimensions on ethical consumption motives 윤남수 pp.151-165 원문보기 (음성지원) 다운로드
코리아 둘레길 도보여행 어메니티 개발 방안 연구 = Development planes of Korea's Dullaegil Walking Tour Amenities 전명숙 pp.233-245 원문보기 (음성지원) 다운로드
식품 소재 개발을 위한 명월초 잎 추출물의 분획별 항균 및 항염증 활성 = Anti-bacterial and Anti-inflammatory Activities of Solvent Fractions of Gynura Procumbens Leaf Extracts for the Development of Food Materials 이수한, 김혜란, 유수인, 이민호 pp.247-256 원문보기 (음성지원) 다운로드
여성 소비자의 식생활 라이프스타일이 HMR(가정간편식) 구매행동에 미치는 영향 = The Effect of the Dietary Life Style of Female Consumers on HMR Purchase Behavior : HMR Involvement as Moderating variable : HMR관여도를 조절변수로 민경미, 김호석 pp.65-82 원문보기 (음성지원) 다운로드
초콜릿 식품선택 동기가 구매의도에 미치는 영향과 구매목적 조절효과 = The effect that chocolate food choice motive influences on a purchasing intention and the moderating effect of purchasing purpose : focused on manufacturer brands chocolate : 양산 브랜드 초콜릿 중심으로 김선희, 이애주 pp.47-63 원문보기 (음성지원) 다운로드
배달음식 서비스품질 발전방안에 관한 연구 = A Study on Developing better Franchise Delivery Food's Service Quality which influences on Customers' Emotional Response and Franchise Brand Equity : 프랜차이즈 배달음식 서비스품질이 고객감정반응 및 브랜드자산에 미치는 영향 유동규 pp.195-206 원문보기 (음성지원) 다운로드

참고문헌 (12건) : 자료제공( 네이버학술정보 )더보기

참고문헌 목록에 대한 테이블로 번호, 참고문헌, 국회도서관 소장유무로 구성되어 있습니다.
번호 참고문헌 국회도서관 소장유무
1 한국산림과학회지. Vol. 100. pp. 382 미소장
2 한국컴퓨터정보학회논문지. Vol. 19. pp. 99 미소장
3 The Effect of Visitor's Motivation on Satisfaction in Food Festival : Focused on '2014 Nam-do Food Cultural Festival' 소장
4 한국외식산업학회지. Vol. 12. pp. 249 미소장
5 관광연구논총. Vol. 23. pp. 127 미소장
6 동북아관광연구. Vol. 7. pp. 131 미소장
7 Installation Status of Information Facilities and Condition of Walking Road Influencing to Psychological Safety of Walking Tourists - Focusing on the Course No. 16 of Jeju Olle Trail, Sarabong․Byeoldobong Walkway in Jeju and the Course No. 8 of Bougil, Gyeongpo Lake Walkway in Gangneung - 소장
8 관광학연구. Vol. 37. pp. 33 미소장
9 관광학연구. Vol. 38. pp. 35 미소장
10 한국항공경영학회지. Vol. 8. pp. 109 미소장
11 관광학연구. Vol. 35. pp. 299 미소장
12 한국외식산업학회지. Vol. 12. pp. 17 미소장

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