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기사명/저자명
Isolation of lactic acid bacteria starters from Jeung-pyun for sourdough fermentation / Sae Bom Lim, Jagan Mohan Rao Tingirikari, Ji Sun Seo, Ling Li, Sangmin Shim, Jin-Ho Seo, Nam Soo Han 인기도
발행사항
Seoul : Korean Society of Food Science and Technology, 2018.02.28
수록지명
Food science and biotechnology. vol.27 no.1 (Feb. 2018), pp.73-78
자료실
[서울관] 정기간행물실(524호)  도서위치안내(서울관)
외부기관 원문
외부기관 원문
제어번호
KINX2018049297
주기사항
한국연구재단에서 제공한 KCI 등재학술(후보)지임
원문

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Contents

Isolation of lactic acid bacteria starters from Jeung-pyun for sourdough fermentation / Sae Bom Lim ; Jagan Mohan Rao Tingirikari ; Ji Sun Seo ; Ling Li ; Sangmin Shim ; Jin-Ho Seo ; Nam Soo Han 1

Abstract 1

Introduction 1

Materials and methods 2

Results and discussions 4

References 6

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Extraction and characterization of a novel Terminalia pectin Mridusmita Chaliha, David Williams, Heather Smyth, Yasmina Sultanbawa pp.65-71 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Antimicrobial and antioxidant capacity of glucosamine-zinc(Ⅱ) complex via non-enzymatic browning reaction Shuping Wu, Xiangzi Dai, Fangdi Shilong, Maiyong Zhu, Xiaojuan Shen, Kan Zhang, Songjun Li pp.1-7 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Characterization of new oligosaccharide converted from cellobiose by novel strain of Bacillus subtilis Hoon Kim, Sue Jung Lee, Kwang-Soon Shin pp.37-45 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Fabrication of an electrochemical biosensor with ZnO nanoflakes interface for methylglyoxal quantification in food samples Amudha Jayaprakasan, Amarnath Thangavel, Lakshmishri Ramachandra Bhat, Manju Bhargavi Gumpu, Noel Nesakumar, K. Jayanth Babu, Srinivasan Vedantham, John Bosco Balaguru Rayappan pp.9-17 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Antibacterial activities of a cinnamon essential oil with cetylpyridinium chloride emulsion against Escherichia coli O157:H7 and Salmonella Typhimurium in basil leaves Jun-Beom Park, Ji-Hoon Kang, Kyung Bin Song pp.47-55 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Fingerprint and authenticity roasted coffees by 1H-NMR : the Brazilian coffee case Aline Theodoro Toci, Marcos Vinícius de Moura Ribeiro, Paulo Roberto Aparecido Bueno de Toledo, Nivaldo Boralle, Helena Redigolo Pezza, Leonardo Pezza pp.19-26 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Comparison of structural features and in vitro digestibility of purple yam (Dioscorea alata L.) resistant starches by autoclaving and multi-enzyme hydrolysis Tao Li, Fengping An, Hui Teng, Qun Huang, Feng Zeng, Hongbo Song pp.27-36 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Muscle lysyl oxidase activity and structural/thermal properties of highly cross-linked collagen in jumbo squid (Dosidicus gigas) mantle, fins and arms Héctor M. Sarabia-Sainz, Josafat Marina Ezquerra-Brauer, Hisila C. Santacruz-Ortega, Ofelia Rouzaud-Sández, Elisa M. Valenzuela-Soto, Monica Acosta-Elias, Wilfrido Torres-Arreola pp.57-64 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Isolation of lactic acid bacteria starters from Jeung-pyun for sourdough fermentation Sae Bom Lim, Jagan Mohan Rao Tingirikari, Ji Sun Seo, Ling Li, Sangmin Shim, Jin-Ho Seo, Nam Soo Han pp.73-78 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Dynamic changes of bacterial communities and nitrite character during northeastern Chinese sauerkraut fermentation Qi Zhou, Shizhu Zang, Zinan Zhao, Xinli Li pp.79-85 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Tyramine reduction by tyrosine decarboxylase inhibitor in Enterococcus faecium for tyramine controlled cheonggukjang Hyang-Rin Kang, Ho-Sik Kim, Jae-Hyung Mah, Young-Wan Kim, Han-Joon Hwang pp.87-93 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
The preservation effect of Metschnikowia pulcherrima yeast on anthracnose of postharvest mango fruits and the possible mechanism Ya-qin Tian, Wen Li, Zi-tao Jiang, Min-min Jing, Yuan-zhi Shao pp.95-105 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Effect of the solid state fermentation of cocoa shell on the secondary metabolites, antioxidant activity, and fatty acids Ozana Almeida Lessa, Nadabe dos Santos Reis, Selma Gomes Ferreira Leite, Melissa Limoeiro Estrada Gutarra, Alexilda Oliveira Souza, Simone Andrade Gualberto, Julieta Rangel de Oliveira, Elizama Aguiar-Oliveira, Marcelo Franco pp.107-113 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Characterization of mannanase from Bacillus sp., a novel Codium fragile cell wall-degrading bacterium Suae Kim, Mi-Hwa Lee, Eun-Sook Lee, Young-Do Nam, Dong-Ho Seo pp.115-122 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Probiotic lactic acid bacteria isolated from traditional Korean fermented foods based on β-glucosidase activity Sung-Ho Son, Hye-Lin Jeon, Seo-Jin Yang, Min-Ho Sim, Yu-Jin Kim, Na-Kyoung Lee, Hyun-Dong Paik pp.123-129 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Immune-enhancement effects of tuna cooking drip and its enzymatic hydrolysate in Balb/c mice Min-Ji Kim, Koth-Bong-Woo-Ri Kim, Nak-Yun Sung, Eui-Hong Byun, Hee-Sup Nam, Dong-Hyun Ahn pp.131-137 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Sardinian honeys as sources of xanthine oxidase and tyrosinase inhibitors Amalia Di Petrillo, Celestino Santos-Buelga, Benedetta Era, Ana Maria González-Paramás, Carlo Ignazio Giovanni Tuberoso, Rosaria Medda, Francesca Pintus, Antonella Fais pp.139-146 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
The anti-photoaging and moisturizing effects of Bouea macrophylla extract in UVB-irradiated hairless mice Yongin Cheong, Changhee Kim, Mi-Bo Kim, Jae-Kwan Hwang pp.147-157 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Whole grain cereal attenuates obesity-induced muscle atrophy by activating the PI3K/Akt pathway in obese C57BL/6N mice Sein Lee, Mi-Bo Kim, Changhee Kim, Jae-Kwan Hwang pp.159-168 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Effects of light sources on major flavonoids and antioxidant activity in common buckwheat sprouts Tae Gyu Nam, Dae-Ok Kim, Seok Hyun Eom pp.169-176 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Antioxidant properties of Korean major persimmon (Diospyros kaki) leaves Abul Hossain, Hey Kyung Moon, Jong-Kuk Kim pp.177-184 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Increased antioxidative and nitric oxide scavenging activity of ginseng marc fermented by Pediococcus acidilactici KCCM11614P Su Jin Eom, Ji Eun Hwang, Kee-Tae Kim, Hyun-Dong Paik pp.185-191 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Evaluation of bioactivities and phenolic contents of wild edible mushrooms from northeastern Thailand Luchai Butkhup, Wannee Samappito, Sujitar Jorjong pp.193-202 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Enhancing the antimicrobial activity of ginseng against Bacillus cereus and Staphylococcus aureus by heat treatment Soyoung Na, Jin-Hee Kim, Young Kyoung Rhee, Se-Wook Oh pp.203-210 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Preventative activity of kimchi on high cholesterol diet-induced hepatic damage through regulation of lipid metabolism in LDL receptor knockout mice Minji Woo, Mijeong Kim, Jeong Sook Noh, Chan Hum Park, Yeong Ok Song pp.211-218 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Antioxidant and antimicrobial activities of fresh garlic and aged garlic by-products extracted with different solvents Hyun-Joo Jang, Hyun-Jin Lee, Dong-Kyu Yoon, Da-Som Ji, Ji-Han Kim, Chi-Ho Lee pp.219-225 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
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Effects of approved dose of e-beam irradiation on microbiological and physicochemical qualities of dried laver products and detection of their irradiation status Eun-Jin Lee, Kashif Ameer, Gui-Ran Kim, Myong-Soo Chung, Joong-Ho Kwon pp.233-240 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Characterization of microbial community composition and pathogens risk assessment in typical Italian-style salami by high-throughput sequencing technology Xinhui Wang, Hongyang Ren, Yi Zhan pp.241-249 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Individual and combined cytotoxicity assessment of zearalenone with ochratoxin A or α-zearalenol by full factorial design N. Zheng, Y.N. Gao, J. Liu, H.W. Wang, J.Q. Wang pp.251-259 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Effects of slightly acidic electrolyzed water ice and grapefruit seed extract ice on shelf life of brown sole (Pleuronectes herzensteini) Sun Jung, Bong Soo Ko, Hye-Jin Jang, Hee Jung Park, Se-Wook Oh pp.261-267 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Analysis of ethyl carbamate in plum wines produced in Korea Jung-Bin Lee, Mina K. Kim, Bo-Kyung Kim, Yun-Hee Chung, Kwang-Geun Lee pp.277-282 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
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The antimicrobial effect of thiamine dilauryl sulfate in tofu inoculated with Escherichia coli O157:H7, Salmonella Typhimurium, Listeria monocytogenes and Bacillus cereus Eun-Jeong Koo, Ki-Hyun Kwon, Se-Wook Oh pp.283-289 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기
Simultaneous and rapid analysis of chemical preservatives in processed animal products by ultra-performance liquid chromatography Jwahaeng Park, Sunju Choi, Donghwan Oh, Jae-Hyung Mah pp.291-298 원문보기 (음성지원, 국회도서관 방문 후 이용 가능 ) 보기

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번호 참고문헌 국회도서관 소장유무
1 Prolamin hydrolysis and pentosan solubilization in germinated-rye sourdoughs determined by chromatographic and immunological methods. 네이버 미소장
2 Medical nutrition therapy: use of sourdough lactic acid bacteria as a cell factory for delivering functional biomolecules and food ingredients in gluten free bread 네이버 미소장
3 A Review of the Application of Sourdough Technology to Wheat Breads 네이버 미소장
4 Polyphasic Microbial Analysis of Traditional Korean Jeung-Pyun Sourdough Fermented with Makgeolli. 소장
5 Superior prebiotic and physicochemical properties of novel dextran from Weissella cibaria JAG8 for potential food applications. 네이버 미소장
6 Biodiversity and identification of sourdough lactic acid bacteria 네이버 미소장
7 In situ production and analysis of Weissella confusa dextran in wheat sourdough 네이버 미소장
8 Structural and biocompatibility properties of dextran from Weissella cibaria JAG8 as food additive. 네이버 미소장
9 Impact of sourdough on the texture of bread 네이버 미소장
10 Glucan and fructan production by sourdough Weissella cibaria and Lactobacillus plantarum. 네이버 미소장
11 A novel high dextran yielding Weissella cibaria JAG8 for cereal food application. 네이버 미소장
12 Culture-dependent and -independent methods to investigate the microbial ecology of Italian fermented sausages. 네이버 미소장
13 Mapping of Saccharomyces cerevisiae metabolites in fermenting wheat straight-dough reveals succinic acid as pH-determining factor 네이버 미소장
14 Sucrose metabolism and exopolysaccharide production in wheat and rye sourdoughs by Lactobacillus sanfranciscensis. 네이버 미소장
15 Identification of subdominant sourdough lactic acid bacteria and their evolution during laboratory-scale fermentations 네이버 미소장
16 Emerging fermentation technologies: Development of novel sourdoughs 네이버 미소장
17 Evaluation of Leuconostoc citreum HO12 and Weissella koreensis HO20 isolated from kimchi as a starter culture for whole wheat sourdough 네이버 미소장

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