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기사명/저자명
제주지역 오버투어리즘 관련 관광정책 방안에 관한 탐색적 연구 = An exploratory study on tourism policy against over-tourism phenomenon in Jeju / 전명숙, 문보영 인기도
발행사항
서울 : 한국외식산업학회, 2018.12.30
수록지명
한국외식산업학회지 = Foodservice industry journal. 제14권 제4호 통권41호 (2018. 12), p.219-230
자료실
[서울관] 정기간행물실(524호)  도서위치안내(서울관)
외부기관 원문
외부기관 원문
제어번호
KINX2019049777
주기사항
한국연구재단에서 제공한 KCI 등재학술(후보)지임
원문

초록보기 더보기

This study examines the prospect of Tourism Policy and Over-tourism Phenomenon in Jeju region. Over-tourism Phenomenon became a global hot issue emerging in the tourism industry of the last years.

Mass tourism, like Over-tourism, results in an excess of tourist inflow exceeding the capacity of the destination. The negative Effects of Over-tourism goes together with the Gentrification, Touristification and Tourist-phobia phenomenons that infringe the community residential life. In order to overcome these problems Sustainable tourism and Fairness tourism policy should be implemented properly in Jeju regional area. The main purpose of this study is to contribute useful data for further studies related to Over-tourism.

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기사명 저자명 페이지 원문 기사목차
돈육과 대두의 oligopeptide를 이용한 간질환식의 조제 및 평가 = Evaluation of oligopeptides prepared from pork meat and soybean as a foodstuff in hepatitic rats 김종희, 이근종 p.75-84 원문보기 (음성지원) 다운로드
네트워크 마케팅 독립사업자의 기업 선택속성 중요도-만족도에 관한 연구 = A study on the importance-performance of company choice attributes related to independent business operators for network marketing 노현식, 윤남수 p.61-74 원문보기 (음성지원) 다운로드
개인 커피전문점의 선택속성이 고객의 신뢰, 장기지향성, 만족 그리고 재방문의도에 미치는 영향 = A relationships among choice attributes, trust and long-term orientation, satisfaction and revisit intention associated with coffee-drinking behavior : focusing on individual carrying coffee shop customers 김주연 p.7-19 원문보기 (음성지원) 다운로드
카페의 서비스 스케이프에 따른 지각된 가치와 감정반응이 행동의도에 미치는 영향 = An effects of the perceived values and emotional response by the cafe's service scape on a customer's behavioral intention : a comparative study of cafeteria and dessert cafe through the role of emotional responses : 감정반응의 역할검정을 통한 커피전문점과 디저트카페의 비교연구 김보미, 김정수 p.191-206 원문보기 (음성지원) 다운로드
한국형 커피 품질 평가표 개발에 관한 연구 = A study on the development of Korea model coffee quality evaluation table 김남용 p.21-33 원문보기 (음성지원) 다운로드
호텔구성원의 직무불안정성이 프로틴 경력태도에 따라 조직유효성에 미치는 영향 = The effect of job insecurity of hotel employees on organizational effectiveness according to protean career attitudes : focusing on moderation effect of the social network : 사회적 네트워크의 조절효과 양희종, 장수중 p.125-141 원문보기 (음성지원) 다운로드
커피전문점 SNS 품질이 온라인 구전 수용 확산에 미치는 영향 = The effects of coffee shop sns quality on acceptance and dissemination of online e-WOM : focusing on mediating effect of brand attachment : 브랜드 애착의 매개 효과를 중심으로 김연희, 이애주 p.143-161 원문보기 (음성지원) 다운로드
제주지역 오버투어리즘 관련 관광정책 방안에 관한 탐색적 연구 = An exploratory study on tourism policy against over-tourism phenomenon in Jeju 전명숙, 문보영 p.219-230 원문보기 (음성지원) 다운로드
승검초즙을 첨가한 생면의 품질특성 및 항산화 활성 = Quality characteristics and antioxidant activities of wet noodle Seunggumchoon(Angelica gigas N leaf) juice 황현주, 박효남 p.163-177 원문보기 (음성지원) 다운로드
홍미삼을 활용한 불고기 간장양념 소스의 품질특성 = Quality characteristics of Bulgogi soy sauce seasoned with using red ginseng tail root extract powder 이세희 p.103-124 원문보기 (음성지원) 다운로드
Analysis of volatile compounds pattern of Hanwoo sirloin during storage with different irradiation doses using MS-electronic nose = MS-전자코를 이용한 방사선조사 한우등심의 저장기간에 따른 향기성분 패턴 분석 Jeon, Na-Yeon p.179-190 원문보기 (음성지원) 다운로드
커피전문점의 희소성 메시지가 구매의도에 미치는 영향 = The effects of scarcity message of coffee shop on purchase intention : the role of limited-edition message and time pressure : 한정판과 시간압박을 중심으로 이정원 p.207-217 원문보기 (음성지원) 다운로드
심리적 상태에 따른 커피 맛의 변화에 관한 연구 = A study on the change in the taste of coffee depending on the psychological state 김수진, 정승호 p.85-101 원문보기 (음성지원) 다운로드
관광전공 대학생의 교육서비스품질이 진로결정자기효능감과 진로준비행동에 미치는 영향 = A study on the effects of the quality of educational facilities on the field choice and accountancy of the tourney to academicity 김민희, 이걸재 p.47-59 원문보기 (음성지원) 다운로드
산사침출액을 이용한 돈가스소스의 품질특성 = Quality characteristics of pork cutlet sauce by the addition with infusion of crataegi fructus 채경연 p.231-242 원문보기 (음성지원) 다운로드
바리스타 교육프로그램과 직무만족, 고객지향성의 영향 관계 = The effect of education program for barista on job satisfaction and customer orientation 이경흠, 이애주 p.35-46 원문보기 (음성지원) 다운로드

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참고문헌 목록에 대한 테이블로 번호, 참고문헌, 국회도서관 소장유무로 구성되어 있습니다.
번호 참고문헌 국회도서관 소장유무
1 Exploratory Study of National Policy Measures on overtourism and sustainable tourism industry 소장
2 정부학연구. Vol. 10. pp. 170 미소장
3 한국외식산업학회지. Vol. 14. pp. 77 미소장
4 한국언론정보학보. Vol. 88. pp. 77 미소장
5 The study on the tourism industry attitude of the visit Korea of Tourism experts in Iran 소장
6 Development planes of Korea's Dullaegil Walking Tour Amenities 소장
7 한국도시지리학회지. Vol. 8. pp. 9 미소장
8 한국도시지리학회지. Vol. 9. pp. 1 미소장
9 한국도시지리학회지. Vol. 9. pp. 25 미소장

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