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This study focuses on the fairness of hotel services as a differentiating strategy to secure competitive advantage of hotel companies. Specifically, current study conducted to explore the impact of the fairness of hotel services on trust and customer citizenship behavior through hotel companies. Data was distributed to hotel customers through self-administered questionnaire, and a total of 231 usable responses were used for the analysis. Results are as followed. First, the distributive fairness has a significant positive impact on trust. Second, procedural fairness has a significantly positive impact on trust. Third, components of interactional fairness(courtesy, kindness, empathy, goodwill, and honesty) have significantly influence on trust. Fourth, trust has a significantly impact on customer citizenship behavior. In conclusion, this study will suggest to improve secure trust and further engage customer citizenship behavior for the hotel by enhancing the fairness of the service of hotel customers.

권호기사

권호기사 목록 테이블로 기사명, 저자명, 페이지, 원문, 기사목차 순으로 되어있습니다.
기사명 저자명 페이지 원문 목차
The effect of the quality of food experienced by professional basketball visitors on the game commitment, satisfaction, and intention to revisit Sanghyeop Lee p. 195-202

Predicting consumer segments in determining behavioral intentions to hotels' environmental ads : focus on cognitive domain Donghwan Yoon p. 186-194

식생활 라이프스타일에 따른 도시락 판매점 선택속성이 구매의도에 미치는 영향에 관한 연구 = A study of the effects of the selection attributes of lunchbox stores based on dietary lifestyles on purchase intention 김수정, 이종호 p. 10-21

외식업체의 체험이 고객 만족에 미치는 영향 = The effects of restaurant experiences on customer satisfaction : focused on mediating role of perceived value : 지각된 가치의 매개역할을 중심으로 이은진 p. 32-41

날씨가 소비자의 행동의도 및 체류시간에 미치는 영향 = Effect of weather on consumer's behavior intention and residence time : focused on need for affect : 감성욕구를 중심으로 김선욱, 배금광 p. 64-71

전통시장의 관광 매력성이 지각된 즐거움 및 행동의도에 미치는 영향 = The effect of tourist attractiveness of traditional market on perceived pleasure and behavior intention 한지수 p. 1-9

편의점도시락의 서비스스케이프가 브랜드 이미지 및 재방문의도에 미치는 영향 = The effect of convenience store lunch-box servicescape on brand image and repurchase intention : focused on employed consumers : 직장인을 중심으로 김자경 p. 42-50

고객의 무례함이 정서적 고갈, 직무열의, 직무만족 및 이직의도에 미치는 영향 = The effect of customer incivility on emotional exhaustion, job engagement, job satisfaction and turnover intention : focused on employees of small-scaled restaurants : 소규모 외식업장 종사자를 대상으로 조선애, 서경화, 전유정 p. 51-63

에리스리톨을 첨가한 흑미미강 곤약젤리의 품질 특성 = Quality characteristics of black rice bran Konjac jelly added with erythritol 강미승, 윤혜현 p. 72-82

호텔서비스의 공정성이 신뢰와 고객시민행동에 미치는 영향 = The effects of hotel service fairness on trust and customer citizenship behavior 문홍주, 전재균 p. 83-92

청양고추를 첨가한 마요네즈의 품질 특성 및 저장성 연구 = Study on the quality characteristics and storage of mayonnaise with added cheongyang green pepper 정다인, 윤혜현 p. 102-112

감정노동 종사자들의 감정노동이 감정부조화, 직무스트레스, 직무만족이 이직의도에 미치는 영향에 관한 연구 = A study on the structural relationships among emotional labor, emotional dissonance, job stress, job satisfaction, and turnover intention of emotional workers 손호창, 허원선, 이종호 p. 113-124

커피 교육서비스 품질이 교육만족도와 충성도에 미치는 영향에 관한 연구 = A study on the influence of coffee educational services quality on education satisfaction and loyalty 김현성, 문지영, 김학선 p. 22-31

모링가 잎 분말을 첨가한 양갱의 품질 특성 = Quality characteristics of the yanggaeng made by moringa (Moringa oleifera Lam.) leaf powder 지옥화 p. 93-101

디저트 카페의 소비경험이 심리적 행복감과 충성도에 미치는 영향 = The effect of consumption experience on psychological well-being and loyalty in dessert cafe 김경임 p. 125-134

진피가루 첨가 마들렌의 품질 특성 및 항산화성 = Quality characteristics of madeleine with added citrus mandarin peel powder 강정희, 정장호 p. 135-145

IPA 분석을 이용한 동해안 해양관광지 관광객 조사 = A tourist survey on East Coast marine attractions using importance performance analysis 배금광, 이슬기, 박철우, 김동진 p. 159-168

프리카를 첨가한 스펀지케이크의 품질 특성 및 노화 억제 = Quality characteristics and retarding retrogradation effect of sponge cake with freekeh powder 김시연, 오현빈, 이휘림, 김영순 p. 177-185

카무트와 듀럼밀 세몰리나를 이용한 Sourdough Bread의 품질 특성 = Quality characteristics of sourdough bread made with kamut, durum wheat semolina sour starter 최재현, 김은지 p. 146-158

빅데이터 분석을 통한 향후 부산관광 전략에 관한 연구 = A study on strategies for Busan tourism based on big data analysis 이상묵 p. 169-176