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Multiplex PCR과 Real-Time PCR을 이용한 창난젓과 가이양젓 원료 검사법 개발 = Development of raw material identification method of Changnan-jeot and Gaiyang-jeot using multiplex PCR and real-time PCR / 최성석 ; 서용배 ; 김종오 ; 양지영 ; 신지영 ; 김군도 1

ABSTRACT 1

Material and Methods 2

Results and Discussion 3

국문요약 8

References 8

권호기사

권호기사 목록 테이블로 기사명, 저자명, 페이지, 원문, 기사목차 순으로 되어있습니다.
기사명 저자명 페이지 원문 목차
Determination of heavy metal concentration in herbal medicines by GF-AAS and automated mercury analyzer Sang-A Kim, Young-Jun Kim p. 281-288

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Multiplex PCR과 Real-Time PCR을 이용한 창난젓과 가이양젓 원료 검사법 개발 = Development of raw material identification method of Changnan-jeot and Gaiyang-jeot using multiplex PCR and real-time PCR 최성석, 서용배, 김종오, 양지영, 신지영, 김군도 p. 289-297

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식품 중 안나토색소 분석법 최적화 연구 = Optimization of analytical method for annatto pigment in foods 이지연, 박주희, 이지현, 서희재, 이찬 p. 298-309

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Levels of perfluorinated compounds in liquid milk products in Korea Na-youn Park, Younglim Kho, Junghoan Kim p. 310-315

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견과종실류 및 그 가공품 중 곰팡이독소 오염도 조사 연구 = A study on mycotoxin contamination in nuts and seeds and their processed foods 성진희, 김기철, 신상운, 김지은, 곽신혜, 백은진, 이은빈, 김혜진, 이원주, 이명진, 박용배 p. 316-323

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국내 유통 중인 혼합채소샐러드 및 신선·냉동과일의 미생물 오염실태 조사 = Microbial risk assessment for mixed vegetable salad and fresh and frozen fruits distributed in Korea 박현진, 이정은, 김솔아, 심원보 p. 324-330

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DNA Barcode를 이용한 수산가공품 원재료 진위판별 = Food fraud monitoring of raw materials for commercial seafood products using DNA barcode information 박은지, 강주영, 이한철, 박민지, 양지영, 신지영, 김군도, 김종오, 서용배, 김중범 p. 331-341

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유통 판매중인 콜드브루커피의 미생물 오염도 및 카페인함량 모니터링 = Monitoring of microbial contamination and caffeine content of cold brew coffee 권성희, 김경선, 이보민, 한영선, 허명제, 권문주, 엄애선 p. 342-346

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아미노 결합 정지상 HPLC 컬럼을 이용한 마 껍질의 allantoin 함량 분석 = Quantitative analysis of allantoin in Dioscorea japonica peel using an amino bonded-phase HPLC column 이미정, 김자민, 김훈성, 한동엽 p. 347-352

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표준화된 곰피추출물의 항산화 활성 및 콜레스테롤 개선 효과 = Antioxidant and anti-cholesterol activities of standardized Ecklonia stolonifera extract 한웅호, 김우혁, 최선일, 문효, 이세정, 진희구, 오현지, 강다혜, 김형빈, 이부용, 이옥환 p. 353-362

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참고문헌 (23건) : 자료제공( 네이버학술정보 )

참고문헌 목록에 대한 테이블로 번호, 참고문헌, 국회도서관 소장유무로 구성되어 있습니다.
번호 참고문헌 국회도서관 소장유무
1 Lee, W.D., Chang, D.S., Kang, S.M., Yoon, J.H., Lee, M.S., Development of new manufacturing process for Changranjeotgal. Korean J. Fish. Aquat. Sci., 34, 109-113 (2001). 미소장
2 Kang, S.K., Park, J.H., Kim, S.A., Size-class estimation of the number of walleye pollock Theragra chalcogramma caught in the Southwestern East Sea during the 1970s-1990s. Korean J. Fish. Aquat. Sci., 46, 445-453 (2013). 미소장
3 Lin, X., Kim, K.S., Empirical analysis on the factors affecting the consumption of aquatic products in China using panel data. J. Fish. Bus. Adm., 44, 19-33 (2013). 미소장
4 Seo, Y.B., Kang, S.C., Choi, S.S., Lee, J.K., Jeong, T.H., Lim, H.K., Kim, G.D., Phylogenetic study of genus Haliotis in Korea by cytochrome c oxidase subunit 1 and RAPD analysis. J. Life Sci., 26, 406-413. (2016). 미소장
5 Irwin, D.M., Kocher, T.D., Wilson, A.C., Evolution of the cytochrome b gene of mammals. J. Mol. Evol., 32, 128-144. (1991). 미소장
6 Park, J.K., Shin, K.H., Shin, S.C., Chung, K.Y., Chung, E.R., Identification of meat species using species-specific PCRRFLP fingerprint of mitochondrial 12S rRNA gene. Food Sci. Anim. Resour., 27, 209-215 (2007). 미소장
7 Sezaki, K., Itoi, S., Watabe, S., A simple method to distinguish two commercially valuable eel species in Japan Anguilla japonica and A. anguilla using polymerase chain reaction strategy with a species-specific primer. Fish. Sci., 71, 414-421 (2005). 미소장
8 Anderson, S., Bankier, A.T., Barrell, B.G., de Bruijn, M.H.L., Coulson, A.R., Drouin, J., Eperon, I.C., Nierlich, D.P., Roe, B.A., Sanger, F., Schreier, P.H., Smith, A.J.H., Staden, R., Young, I.G., Sequence and organization of the human mitochondrial genome. Nature, 290, 457-465 (1981). 미소장
9 Tanabe, S., Miyauchi, E., Muneshige, A., Mio, K., Sato, C., Sato, M., PCR method of detecting pork in foods for verifying allergen labeling and for identifying hidden pork ingredients in processed foods. Biosci. Biotechnol. Biochem., 71, 1663-1667 (2007). 미소장
10 Birky-Jr, C.W., Fuerst, P., Maruyamat, T., Organelle gene diversity under migration, mutation, and drift: equilibrium expectations, approach to equilibrium, effects of heteroplasmic cells, and comparison to nuclear genes. Genetics, 121, 613-627 (1989). 미소장
11 Espiñeira, M., Vieites, J.M., Santaclara, F.J., Species authentication of octopus, cuttlefish, bobtail and bottle squids (families Octopodidae, Sepiidae and Sepiolidae) by FINS methodology in seafoods. Food Chem., 121, 527-532 (2010). 미소장
12 Santaclara F.J., Espiñeira, M., Vieites, J.M., Genetic Identification of Squids (Families Ommastrephidae and Loliginidae)by PCR-RFLP and FINS Methodologies. J. Agric. Food Chem., 55, 9913-9920 (2007). 미소장
13 Chapela, M.J., Sotelo, C.G., Calo-Mata, P., Pérez-Martín, R.I., Rehbein, H., Hold, G.L., Quinteiro, J., Rey-Méndez, M., Rosa, C., Santos, A.T., Identification of cephalopod species (Ommastrephidae and Loliginidae) in seafood products by forensically informative nucleotide sequencing (FINS). J. Food Sci., 67, 1672-1676 (2006). 미소장
14 Ha, J.C., Jung, W.T., Nam, Y.S., Moon, T.W., PCR identification of ruminant tissue in raw and heat-treated meat meals. J. Food Prot., 69, 2241-2247 (2006). 미소장
15 Martín, I., García, T., Fajardo, V., López-Calleja, I., Rojas, M., Pavón, M.A., Hernández, P.E., González, I., Martín, R., Detection of chicken, turkey, duck, and goose tissues in feedstuffs using species-specific polymerase chain reaction. J. Anim. Sci., 85, 452-458 (2007). 미소장
16 Kim, H.S., Seo, Y.B., Choi, S.S., Kim, J.H., Shin, J.Y., Yang J.Y., Kim, G.D., Development and validation of multiplex polymerase chain reaction to determine squid species based on 16s rRNA gene. J. Food Hyg. Saf., 30, 43-50 (2015). 미소장
17 Chung, I.Y., Seo, Y.B., Yang, J.Y., Kim, G.D., Development and validation of Real-time PCR to determine Branchiostegus japonicus and B. albus species based on mitochondrial DNA. J. Life Sci., 27, 1331-1339 (2017). 미소장
18 Ministry of Food and Drug Safety: Guidelines for determining the authenticity of ingredients used in food (II) Utilization of genetic analysis method, pp. 16-90. (2012). 미소장
19 Ministry of Food and Drug Safety: Genetic analysis method to determine the authenticity of raw materials used in food, pp. 103-113 (2016). 미소장
20 Aida, A.A., Che Man, Y.B., Wong, C.M.V.L., Raha, A.R., Son, R., Analysis of raw meats and fats of pig using polymerase chain reaction for halal authentication. Meat Sci., 69, 47-52 (2005). 미소장
21 Park, Y.C., Jin, S.O., Lim, J.Y., Kim, K.H., Lee, J.H., Cho, T.Y., Lee, H.J., Han, S.B., Lee, S.J., Lee, K.H., Yoon, H.S., Application for identification of food raw materials by PCR using universal primer. J. Food Hyg. Saf., 27, 317-324(2012). 미소장
22 Yuan, J.S., Reed, A., Chen, F., Stewart Jr, C.N., Statistical analysis of real-time PCR data. BMC Bioinformatics, 7, 85(2006). 미소장
23 Kim, K,H, Kim, M.R., Park, Y.E., Kim, Y.S., Lee, H.Y., Park, Y.C., Kim, S.Y., Choi, J.D., Jang, Y.M., Detection and differentiation of intentional and unintentional mixture in raw meats using real-time PCR. J. Food Hyg. Saf., 29, 340-346(2014). 미소장