Physicochemical and mechanical properties of cellulose nanofiber-shellac composite edible films
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Dong Hoon Kim, Hee Chung, Hyo Jin Kim, Won-Ki Min, Donghwa Chung
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p. 263-270
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Toxicological study of calcium from Jeju lava seawater : acute and 90-day repeated-dose oral administration in rats
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Yeong Eun Kim, Hee Jung Park
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p. 271-280
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Physicochemical properties and quality evaluation of white bread with “Baromi 2” rice flour as a wheat flour substitute
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Ga Hyeon Kim, Sung Huo Kim, Yeon-Ji Jo, Sung Hoon Park
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p. 281-288
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Isolation of Bacillus spp. from Korean fermented foods and their application in black rice bran fermentation
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Hyun Joo Yoon, Kyoung Ah Lee, Na-Kyoung Lee, Hye Ji Jang, Hyun-Dong Paik
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p. 289-295
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Steady shear flow behavior of commercial dark chocolates at different temperatures
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Jun Ho Lee
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p. 296-301
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초정광천수에서 분리한 Bacillus sp. 균주의 특성 분석 = Characterization of Bacillus sp. bacteria isolated from Chojeong mineral water
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김명기, 이용직
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p. 302-307
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세이지(Salvia officinalis L.) 유래 추출물의 테르펜류 함량 비교 = Extraction of terpenes from sage (Salvia officinalis L.)
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백승욱, 고민정
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p. 308-315
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광펄스와 열병합처리에 의한 청징 및 혼탁 사과주스의 Saccharomyces cerevisiae 살균 및 품질 변화 = Pasteurization of Saccharomyces cerevisiae and quality changes in clear and cloudy apple juice using intense pulsed light combined with mild heat treatment
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박세현, 이경미, 신정규
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p. 316-324
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적색종 용과 추출물의 항산화, 미백, 항비만 효능 연구 = Antioxidant, whitening and anti-obesity effects of red-fleshed pitaya (Hylocereus polyrhizus) extract
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이린아, 이정민, 이현주, 오명협
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p. 325-332
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전분 분리 방법에 따른 베타원 보리 전분의 물리화학적 특성 = Physicochemical properties of Betaone barley starch depending on starch isolation methods
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윤영미, 정경아, 박슬기, 박진천, 허온숙, 채린, 이창주
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p. 333-341
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고사리 분말을 첨가한 식물성 패티의 품질 특성 변화 = Quality characteristics of meat analogs with bracken powder
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최희연, 박성훈, 조연지
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p. 342-349
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매실 추숙에 따른 매실 및 매실청의 시안배당체 함량 변화 = Changes in cyanogenic glycoside content of maesil (Prunus mume) and its chung with ripening after harvest
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장채민, 이지현, 김현석
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p. 350-357
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메밀전초와 다시마추출물을 활용한 효소식품의 개발 = Production of enzyme food using buckwheat leaves and sea tangle
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김성훈, 김승태, 김성후, 이명헌, 이정선, 박성훈
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p. 358-365
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가루쌀분말 압출성형물의 특성에 대한 전분 첨가 및 종류의 영향 = Effect of starch addition and type on the characteristics of extruded products of floury rice pow[d]er
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이은총, 장채민, 김현석
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p. 366-375
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