산삼배양근의 특징적인 향기성분 = Characteristic aroma-active compounds of cultured wild ginseng roots
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김선영, 김대응, 조미나, 허병석, 백형희
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p. 675-682
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Transglutaminase에 의한 쌀 전분과 단백질 복합물의 물리화학적 특성 및 소화율 분석 = Physicochemical properties and digestibility of rice starch-protein complexes treated with transglutaminase
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송지영, 이주현, 노준희
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p. 683-691
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Effect of banana leaf wrapping on the antioxidant compounds and activities of steamed brown croaker
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Jiwon Go, Dayeong Gu, Sunhee Lee, Joengok Kim, Youngjae Shin
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p. 692-696
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생활 LED광 조사 및 포장재가 norbixin의 화학안정성과 산화방지활성에 미치는 영향 = Effects of household light-emitting diode exposure and packaging materials on chemical stability and antioxidant activity of norbixin
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문경아, 홍정일
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p. 697-702
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배로부터 추출된 석세포의 정량분석을 위한 분석법 밸리데이션 = Validation for quantitative analysis of stone cells extracted from pears
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임애은, 심훈기, 남승희
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p. 703-710
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2줄 검정색 겉보리를 이용한 맥아차의 항산화 및 품질특성 = Antioxidant and quality characteristics of malt tea from two-row black-hulled barley
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윤영미, 박진천, 허온숙, 김경호, 이창주
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p. 711-718
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예쁜꼬마선충에서 콜라겐과 아르기닌 병용처리에 의한 노화 관련 행동능력 개선 효과 = The effect of collagen and arginine mixture on aging-related to behavioral improvement in Caenorhabditis elegans
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최수진, 김예빈, 조묘경, 이유빈, 장미란
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p. 719-724
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탄산음료에 첨가된 아로니아 미세캡슐의 안토시아닌 안정성 연구 = Stability of microencapsulated aronia anthocyanins in a carbonated beverage
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강지민, 고은미
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p. 725-732
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심황색소의 화학적 특성, 광안정성 및 산화방지 활성에 미치는 안정제와 유화제의 영향 = Effects of different stabilizers and emulsifiers on chemical properties, photostability, and antioxidant activity of turmeric oleoresin
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오주연, 홍정일
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p. 733-740
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수산화 칼슘 보충제의 피부세포 증식 향상을 통한 상처 치유 효과 = Calcium hydroxide supplementation promotes wound healing of HaCaT keratinocytes by enhancing cell proliferation
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이지연, 김진우, 장판식, 김진철
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p. 741-746
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재가열 조리방법이 강황을 첨가한 냉동 피시볼의 산화안정성과 품질에 미치는 영향 = Effect of the reheating method on oxidative stability and quality of frozen fish balls with added turmeric powder
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이지예, 서정희
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p. 747-755
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가루쌀 ‘바로미2’와 밀가루 혼합 비율에 따른 국수 가공적성 구명 = Noodle processing suitability based on mixing ratios of floury rice cultivar 'Baromi 2' and wheat flours
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윤지선, 오세아, 이진영, 김미향, 함현미, 한나래, 김현주, 이유영, 강문석, 박지영
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p. 756-762
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한국 오이 품종 간 감각 특성 차이 분석 및 품질 특성 지표화 연구 = Characterization and quantification of sensory quality attributes of Korean cucumber varieties based on consumer perception and liking
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정유담, 임현진, 이연주, 이혜성
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p. 763-774
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젤란검 첨가가 탈지대두분을 이용한 식물조직단백 품질에 미치는 영향 = Effect of gellan gum addition on defatted soybean flour-based texturized vegetable protein quality
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서미숙, 박찬순, 정선영, 박보람, 박지영, 전재은, 김경미
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p. 775-780
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당화효소를 이용한 보리소주의 발효특성 및 향기성분 = Fermentation characteristics and aromatic compounds of barley Soju prepared using saccharification enzymes
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권예슬, 이지수, 최한석
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p. 781-789
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Comparative assessments of risk from Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in raw and processed vegetables from retail to consumption at home
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Su Bin Son, Ha Kyoung Lee, So Jeong Kim, Ji Hyun Lee, Sun-Young Lee, Se-Wook Oh, Ki Sun Yoon
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p. 790-799
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경북지역 전통 누룩으로부터 막걸리 양조 우수 곰팡이의 탐색 및 특성 연구 = Exploration and characterization of fungal strains for makgeolli brewing from traditional Nuruk in Gyeongsangbuk-do
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김은정, 김예진, 박천석, 김의진, 정동현
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p. 800-807
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Antibacterial effect of parsnip (Pastinaca sativa) against Escherichia coli O157:H7, Salmonella Typhimurium, and Listeria monocytogenes
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Tae-Sung Kim, Hye-Rim Park, Ji-In Noh, Youngjae Shin, Sang-Soon Kim
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p. 808-813
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Intense pulsed light에 의해 유도된 Pseudomonas aeruginosa의 DNA 및 세포 손상에 대한 평가 = Evaluation of DNA and cell damage induced by intense pulsed light in Pseudomonas aeruginosa
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유현민, 전제혁, 최찬익
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p. 814-819
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