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권호기사

권호기사 목록 테이블로 기사명, 저자명, 페이지, 원문, 기사목차 순으로 되어있습니다.
기사명 저자명 페이지 원문 목차
산삼배양근의 특징적인 향기성분 = Characteristic aroma-active compounds of cultured wild ginseng roots 김선영, 김대응, 조미나, 허병석, 백형희 p. 675-682
Transglutaminase에 의한 쌀 전분과 단백질 복합물의 물리화학적 특성 및 소화율 분석 = Physicochemical properties and digestibility of rice starch-protein complexes treated with transglutaminase 송지영, 이주현, 노준희 p. 683-691
Effect of banana leaf wrapping on the antioxidant compounds and activities of steamed brown croaker Jiwon Go, Dayeong Gu, Sunhee Lee, Joengok Kim, Youngjae Shin p. 692-696
생활 LED광 조사 및 포장재가 norbixin의 화학안정성과 산화방지활성에 미치는 영향 = Effects of household light-emitting diode exposure and packaging materials on chemical stability and antioxidant activity of norbixin 문경아, 홍정일 p. 697-702
배로부터 추출된 석세포의 정량분석을 위한 분석법 밸리데이션 = Validation for quantitative analysis of stone cells extracted from pears 임애은, 심훈기, 남승희 p. 703-710
2줄 검정색 겉보리를 이용한 맥아차의 항산화 및 품질특성 = Antioxidant and quality characteristics of malt tea from two-row black-hulled barley 윤영미, 박진천, 허온숙, 김경호, 이창주 p. 711-718
예쁜꼬마선충에서 콜라겐과 아르기닌 병용처리에 의한 노화 관련 행동능력 개선 효과 = The effect of collagen and arginine mixture on aging-related to behavioral improvement in Caenorhabditis elegans 최수진, 김예빈, 조묘경, 이유빈, 장미란 p. 719-724
탄산음료에 첨가된 아로니아 미세캡슐의 안토시아닌 안정성 연구 = Stability of microencapsulated aronia anthocyanins in a carbonated beverage 강지민, 고은미 p. 725-732
심황색소의 화학적 특성, 광안정성 및 산화방지 활성에 미치는 안정제와 유화제의 영향 = Effects of different stabilizers and emulsifiers on chemical properties, photostability, and antioxidant activity of turmeric oleoresin 오주연, 홍정일 p. 733-740
수산화 칼슘 보충제의 피부세포 증식 향상을 통한 상처 치유 효과 = Calcium hydroxide supplementation promotes wound healing of HaCaT keratinocytes by enhancing cell proliferation 이지연, 김진우, 장판식, 김진철 p. 741-746
재가열 조리방법이 강황을 첨가한 냉동 피시볼의 산화안정성과 품질에 미치는 영향 = Effect of the reheating method on oxidative stability and quality of frozen fish balls with added turmeric powder 이지예, 서정희 p. 747-755
가루쌀 ‘바로미2’와 밀가루 혼합 비율에 따른 국수 가공적성 구명 = Noodle processing suitability based on mixing ratios of floury rice cultivar 'Baromi 2' and wheat flours 윤지선, 오세아, 이진영, 김미향, 함현미, 한나래, 김현주, 이유영, 강문석, 박지영 p. 756-762
한국 오이 품종 간 감각 특성 차이 분석 및 품질 특성 지표화 연구 = Characterization and quantification of sensory quality attributes of Korean cucumber varieties based on consumer perception and liking 정유담, 임현진, 이연주, 이혜성 p. 763-774
젤란검 첨가가 탈지대두분을 이용한 식물조직단백 품질에 미치는 영향 = Effect of gellan gum addition on defatted soybean flour-based texturized vegetable protein quality 서미숙, 박찬순, 정선영, 박보람, 박지영, 전재은, 김경미 p. 775-780
당화효소를 이용한 보리소주의 발효특성 및 향기성분 = Fermentation characteristics and aromatic compounds of barley Soju prepared using saccharification enzymes 권예슬, 이지수, 최한석 p. 781-789
Comparative assessments of risk from Salmonella spp. and Listeria monocytogenes in raw and processed vegetables from retail to consumption at home Su Bin Son, Ha Kyoung Lee, So Jeong Kim, Ji Hyun Lee, Sun-Young Lee, Se-Wook Oh, Ki Sun Yoon p. 790-799
경북지역 전통 누룩으로부터 막걸리 양조 우수 곰팡이의 탐색 및 특성 연구 = Exploration and characterization of fungal strains for makgeolli brewing from traditional Nuruk in Gyeongsangbuk-do 김은정, 김예진, 박천석, 김의진, 정동현 p. 800-807
Antibacterial effect of parsnip (Pastinaca sativa) against Escherichia coli O157:H7, Salmonella Typhimurium, and Listeria monocytogenes Tae-Sung Kim, Hye-Rim Park, Ji-In Noh, Youngjae Shin, Sang-Soon Kim p. 808-813
Intense pulsed light에 의해 유도된 Pseudomonas aeruginosa의 DNA 및 세포 손상에 대한 평가 = Evaluation of DNA and cell damage induced by intense pulsed light in Pseudomonas aeruginosa 유현민, 전제혁, 최찬익 p. 814-819