대추 용매별 추출물의 항산화, 미백 및 면역조절능 연구 = Antioxidant, whitening and immunomodulatory effects of solvent extracts from Zizyphus jujuba
|
홍창의, 유수연
|
p. 1103-1115
|
|
|
|
흰털 오가피 부위별 열수 추출물의 항산화, 항노화 및 미백 효과에 관한 연구 = Antioxidant, anti-aging, and whitening effects of Acanthopanax divaricatus var. albeofructus water extracts from different plant parts
|
홍창의, 이해인, 이민아, 유수연
|
p. 1116-1126
|
|
|
|
Lactiplantibacillus plantarum KF511의 안전성 평가 = Assessment of the safety of Lactiplantibacillus plantarum KF511
|
김영인, 송은지, 엄지은, 신희순, 김근동, 남영도, 이소영
|
p. 1127-1134
|
|
|
|
바다제비집 추출물의 MAPKs 및 NF-κB 신호전달을 통한 대식세포 면역 활성 효과 = Immunostimulatory effect of edible bird's nest via MAPKs and NF-ĸB signaling pathway in RAW 264.7 macrophages
|
진순우, 이한수, 손다정, 황정은, 송원영, 추영무
|
p. 1135-1142
|
|
|
|
산화 스트레스로 인한 HaCaT 인체 각질세포의 세포 손상에 대한 Betulinic Acid의 억제 효과 = Inhibitory effect of betulinic acid against oxidative stress-induced cellular damage in HaCaT human keratinocytes
|
김다혜, 최영현
|
p. 1143-1152
|
|
|
|
즉석식품류 중 신선편의식품(샐러드 제품)의 식재료 구성에 따른 영양성분 비교 분석 = Comparative analysis of nutritional components based on the ingredient composition of fresh convenience food among instant foods (salad products)
|
예민지, 이미영, 방수진, 이혜영
|
p. 1153-1165
|
|
|
|
우리나라 다소비 채소류에 함유된 리그난 함량 = Lignan content in commonly consumed Korean vegetables
|
이진아, 김윤정, 김헌웅, 한동엽, 김영화
|
p. 1166-1177
|
|
|
|
국내에서 소비되는 채소류 및 가공식품의 비타민 K 함량 분석 = Analysis of the vitamin K content in vegetables and agricultural processed foods commonly consumed in Korea
|
전유나, 김건오, 박사무엘, 최용민, 이준수, 이하나, 성지혜
|
p. 1178-1184
|
|
|
|
양조용 포도 품종별 포도주의 품질 특성 및 페놀화합물 함량 = Quality characteristics and phenolic compounds of wine by various varieties of grapes for winemaking
|
최정실, 허윤영, 윤병현, 노정호, 임동준
|
p. 1185-1192
|
|
|
|
고구마 분말을 첨가한 호상 요구르트의 품질특성 및 항산화 활성 = Quality characteristics and antioxidant activity of yogurt containing various amounts of sweet potato powder
|
황은선, 정지성
|
p. 1193-1200
|
|
|
|
김칩 시제품의 유통기한 예측 연구 = Prediction of shelf-life for a laver chip prototype
|
허정민, 이창헌, 황경환, 문승민, 차은송, 박슬기, Oon-Doo Baik, 차용준, 임정은, 유대웅
|
p. 1201-1210
|
|
|
|
식품가공 부산물 업사이클링을 위한 분리단백질의 이화학적 특성 = Physicochemical properties of isolated proteins for upcycling food processing by-products
|
홍은아, 송하영, 구민경, 정윤조, 조연재, 김관수, 이준수, 정헌상
|
p. 1211-1218
|
|
|
|
복해정 간장의 이화학적 특성과 HT-29 인체 대장암 세포에서의 In Vitro 항암효과 = Physicochemical properties of Bokhaejeong Ganjang and its anticancer effects on HT-29 human colon cancer cells in vitro
|
이연준, 고윤희, 함석찬, 이재양, 박건영
|
p. 1219-1225
|
|
|
|