식품 사기 취약성 평가 도구와 식품공급망별 적용 사례 = Food fraud vulnerability assessment tools and their applications to selected food supply chains
|
이현수, 박수빈, 전향숙
|
p. 467-476
|
|
|
|
과·채류음료 등의 항산화 및 영양성분 함량 조사 = Analysis of antioxidant and nutritional composition in fruit and vegetable beverages
|
문경은, 김양희, 조한길, 김대환, 윤수정, 강효정, 민지현, 이명진
|
p. 477-484
|
|
|
|
건조필름과 Baird paker agar의 황색포도상구균 검출 정확도 비교 = Comparison of detection accuracy on Staphylococcus aureus dry rehydratable film and baird parker agar
|
강주영, 박은지, 이한철, 박민지, 오도경, 김중범
|
p. 485-490
|
|
|
|
Validation and monitoring of carminic acid using HPLC-DAD and LC-MS/MS in processed foods
|
Min-A Kim, Hyo-Jin Yang, Ku-Won Kim, Choong-In Yun, Young-Jun Kim
|
p. 491-500
|
|
|
|
댜양한 율피 원료 중 엘라그산 함량분석을 위한 분석법 검증 = Validation of analytical methods for ellagic acid content analysis of various Castanea crenata inner shell raw materials
|
서수현, 김보름, 양세은, 김정복
|
p. 501-508
|
|
|
|
ICP와 ICP-MS을 이용한 캐비어와 가공품 중 Boric Acid 분석법 확립 및 모니터링 = Establishment of an analytical method for monitoring of boric acid in caviar and processed products using ICP-MS
|
신재욱, 장소영, 김정복
|
p. 509-516
|
|
|
|
식품에서의 LAMP 시험법을 이용한 bceT 유전자 함유 장독소 바실러스균 검출 = Detection of enterotoxigenic Bacillus cereus and B. thuringiensis carring BceT gene using loop-mediated isothermal amplification (LAMP) in foods
|
홍준배
|
p. 517-524
|
|
|
|
국내 유통 유제품 중 안식향산, 소브산, 프로피온산 함량 조사 = Determination of benzoic, sorbic, and propionic acids in dairy products in Korea
|
장우진, 최종윤, 홍미나, 박강비, 이수민, 하지혜, 하상도, 이지현
|
p. 525-531
|
|
|
|
동시 다성분 시험법을 이용한 전라남도 유통 수산물 중 동물용의약품 잔류량 조사 = Investigation of residual veterinary drugs in fishery products distributed from Jeollanam-do Province, South Korea, using simultaneous multi-residues screening method
|
최수정, 강효정, 양은진, 정다은, 박윤지, 양호철, 신미영, 안양준
|
p. 532-541
|
|
|
|
국내 유통 중인 식용유지류 지방산 유래 유해물질 함유량 조사 연구 = Occurrence of hazardous fatty acid-derived substances in edible oils distributed in Korea
|
이해순, 조유상, 김진현, 정승현
|
p. 542-552
|
|
|
|
신선채소재배지 농업용수의 미생물 오염 분석 및 UV 수처리 기술 적용 = Microbial water quality assessment and application of UV disinfection technology in agricultural water for fresh vegetable cultivation
|
황인준, 박대수, 김은선, 최송이, 박경민, 구옥경, 신학동, 엄미정, 송시범, 조민
|
p. 553-561
|
|
|
|
유통 어린이 과자 중 곰팡이독소 실태 조사 = Mycotoxin contamination in infant and toddler snacks and regular snacks
|
박동주, 구희수, 박혜영, 송은주, 김은주, 방영주, 박한솔, 김다영, 박성아
|
p. 562-571
|
|
|
|
아질산 대체 소재로서 개발한 천연 복합추출물의 항산화와 항균 활성 및 소시지 적용에서의 품질 특성 = Antioxidant and antimicrobial activities of natural composite extracts developed as substitutes for nitrite, and quality characteristics on sausage applications
|
박정현, 최일, 이호, 김민웅, 조윤성, 김유경, 김영인, 권서연, 김영목, 이양봉
|
p. 572-582
|
|
|
|
Species identification and labeling compliance in dried seafood products sold in South Korea
|
Ji Young Lee, Yeong Hyeon Jo, Soomin Lee, Hyeryung Jeong, Tae Sun Kang
|
p. 583-592
|
|
|
|
Microbial characterization of home-brewed ginger beer using culture-dependent and independent methods
|
Sushumna Canakapalli, Hyunhee Hong, Eiseul Kim, Thomas Shellhammer, Si Hong Park
|
p. 593-601
|
|
|
|
Effects of long-term pyridoxal supplementation on blood glucose levels and weight gain in animal models
|
Yelim Jang, Gi Jung Kim, Hyuk Hwa Kim, Sung-Chul Kim, Emmanouil Apostolidis, Young-In Kwon
|
p. 602-608
|
|
|
|
BALB/c 마우스를 이용한 몰로키아의 항아토피 피부염 효능 평가 = The anti-atopic dermatitis effects of Corchorus olitorius in BALB/c mice
|
이기만, 박진홍, 김지훈, 김병학, 이희환, 김창열, 김희언, 손다희, 정연수
|
p. 609-615
|
|
|
|
Complete genome sequence of Salmonella enterica Enteritidis MFDS1022168 isolated from food = 식품에서 분리된 살모넬라(Salmonella enterica Enteritidis MFDS1022168)의 유전체 서열 분석
|
Yeeun Kim, Woojung Lee, Eun Sook An, Seung Hwan Kim, Insun Joo
|
p. 616-619
|
|
|
|