표제지
목차
Ⅰ. 서론 7
Ⅱ. 재료 및 방법 12
1. 공시재료 12
2. 조사내용 및 방법 13
3. 통계 처리 14
Ⅲ. 결과 및 고찰 15
1. 성별 및 품종별 도체등급별 출현율 15
2. 도체의 일반성적과 특성 16
3. 성별 도체의 특성 19
4. 도체중별 도체의 특성 21
5. 등지방 두께별 도체의 특성 23
Ⅳ. 요약 27
Ⅴ. 참고문헌 29
ABSTRACT 32
국문요약 34
Table 1. Distribution of gilt and barrow pig used in experiment 12
Table 2. Percentage of carcass grade by gender and hybrid 15
Table 3. The weight and characteristics of pig carcass 18
Table 4. Carcass characteristics of pig by gender 20
Table 5. Carcass characteristics of pig by carcass weight 22
Table 6. Carcass characteristics of pig by backfat thickness 24
Fig. 1. Photo is meat colour standard(№. 1∼6). 13
Fig. 2. Photo is meat colour standard(№. 1∼6). 14