본문 바로가기 주메뉴 바로가기
국회도서관 홈으로 정보검색 소장정보 검색

목차보기

표제지

감사의 글

목차

요약 6

서론 8

재료 및 방법 9

사용된 계육 9

닭고기 완자의 준비 9

관능검사 9

색도측정 10

총균수 측정 10

통계처리 10

결과 및 고찰 11

관능검사 11

색도 측정 11

총균수 측정 11

참고문헌 12

Abstract 15

표목차

Table 1. Formular of chicken meatball 16

Table 2. Questionnaire for triangle test 17

Table 3. Analysis of sensory evaluation 18

Table 4. Change in Hunter's color values of outside and inside chicken meatball with 0, 40 and 50% of spent hen meat after cooking 19

그림목차

Fig 1. Aerobic plate counts of chicken meatball during storage at -15℃ with different level(%, w/w) of spent hen meat 20

Fig 2. Aerobic plate counts of chicken meatball during storage at 1℃ with different level(%, w/w) of spent hen meat 21