본문 바로가기 주메뉴 바로가기
국회도서관 홈으로 정보검색 소장정보 검색

권호기사

권호기사 목록 테이블로 기사명, 저자명, 페이지, 원문, 기사목차 순으로 되어있습니다.
기사명 저자명 페이지 원문 목차
젖산발효에 의한 복분자, 아로니아, 오디, 블루베리의 이화학적 특성 및 항산화활성 변화 = Physicochemical Properties and Antioxidant Activities of Black Raspberry, Black Chokeberry, Mulberry, and Blueberry during Lactic Acid Fermentation 채규서, 류은혜, 박희란, 권지웅, 박희전, 송지영 pp.479-487
소매점 판매 브로콜리의 표면 세균 분석 = Community Analysis of Bacterial Populations on Surfaces of Broccoli from Retail Store 김민수, 박은진 pp.488-494

품종별 무궁화 첨가 약주의 항산화활성 및 품질특성 = Antioxidant Activities and Quality Characteristic of Yakju Fermented with Hibiscus syriacus Cultivars 김미정, 진소연 pp.495-503
클로로필 색이 안정화된 새싹보리분말을 첨가한 전통 발효 기정떡의 색소 안정성 = Color Stability of Traditional Fermented Rice Cake, Gijeongtteok Added with Chlorophyll-Stabilized Young Barley Leaf Powder 노준희, Mengyao Huang, 이주리, 신말식 pp.504-512
열풍건조 갈색거저리 유충분말을 첨가한 식빵의 품질특성 = Quality Characteristics of White Bread with Hot Air-Dried Tenebrio molitor Larvae Linne Powder 김영모 pp.513-522
도정도가 흑미밥의 기계적 및 관능적 조직감 특성에 미치는 영향 = Effects of Milling Degree on Instrumental and Sensory Texture Properties of Cooked Black Rice 최세헌, 서한석, 이광락, 이성희, 이준영, 이지현 pp.523-530
젤화제 첨가에 따른 우엉조림젤의 품질특성 = Characteristics of Braised Burdock Gel with Different Gelling Agents 설유나, 서소희, 한정아 pp.531-537
묘사분석과 전자코 및 전자혀를 이용한 시판 조미료의 관능적 특성 = Analysis of Electronic Nose and Electronic Tongue and Sensory Characteristics of Commercial Seasonings 전서영, 김진숙, 김기창, 최송이, 김상범, 김경미 pp.538-550
재료배합비와 저장조건에 따른 냉동냉면(압출숙면)의 저항전분 함량과 조리특성 = Contents of Resistant Starch and Cooking Characteristics of Frozen Naengmyeons (Extrusion Cooked Noodle) by Ratios of Ingredient and Storage Conditions 류복미, 김창순 pp.551-557

콜라비 동결건조분말 및 과피 추출물을 첨가한 양갱의 품질특성 = Quality Characteristics of Yanggaeng Added with Freeze-Dried Kohlrabi (Brassica oleracea var. gongylodes) Powder and Peel Extract 이주희, 이지민, 김경서, 김현정 pp.558-565
소금과 아질산염 감소 수준이 돈육 패티의 품질특성 및 저장성에 미치는 영향 = Effects of NaCl/Nitrite Reduction Levels on Quality Characteristics and Storage Stability of Pork Patties 송동헌, 황고은, 최윤상, 김용재, 함윤경, 정태준, 이재훈, 김천제, 백현동 pp.566-574
기능성 첨가 천연 탄산음료 제품 개발을 위한 기능성음료 관심도 및 재료 선호도 연구 = Study on Consumer Interests in Functional Drinks and Preferences Related to Materials to Develop Functional Natural Carbonated Drinks 최희령, 김재식, 이진실, 홍완수 pp.575-587
전라북도 지역 대학생의 식습관과 한식에 대한 인식 및 기호도 연구 = University Students' Eating Habit, Perception and Acceptance of Korean Food in Jeollabuk-do Province 민경진, 정휘진, 이예지, 김문숙, 최일숙 pp.588-600
노인 당뇨병 환자 대상 당뇨병 식생활 교육이 당뇨병 지식 및 식생활 행동에 미치는 영향 = Effect of Diabetic Dietary Education Program on Diabetes Knowledge and Dietary Behaviors of Elderly Diabetic Patients 예지영, 민성희, 이민준 pp.601-608

참고문헌 (31건) : 자료제공( 네이버학술정보 )

참고문헌 목록에 대한 테이블로 번호, 참고문헌, 국회도서관 소장유무로 구성되어 있습니다.
번호 참고문헌 국회도서관 소장유무
1 Aguilera JM, Rademacher B. 2004. Protein gels. pp 468-482. In:Proteins in food processing. Yada RY (ed.). Woodhead Publishing Limited and CRC Press, New York, NY, USA. 미소장
2 Campo VL, Kawano DF, da Silva DB, Carvalho I. 2009. Carrageenans: Biological properties, chemical modifications and structural – A review. Carbohyd Polym 77(2):167-180. 미소장
3 Gellan Gum 네이버 미소장
4 Effective variables on production and structure of xanthan gum and its food applications: A review 네이버 미소장
5 Preparation and Characterization of Gel Food for Elderly 소장
6 Han SJ, Koo SJ. 1993. Study on the chemical composition in bamboo shoot, lotus root and burdock –free sugar, fatty acid, amino acid and dietary fiber contents. Korean J Soc Food Sci 9(2):82-87. 미소장
7 Novel diet for patients with impaired mastication evaluated by consumption rate, nutrition intake, and questionnaire 네이버 미소장
8 Hong II, Choi SK. 2014. A study on the development of burdock gruel. Korean J Culin Res 20(1):18-26. 미소장
9 Subjective food intake ability in relation to maximal bite force among Korean adults. 네이버 미소장
10 Anti-inflammatory Effects by Arctium lappa L. Root Extracts through the Regulation of ICAM-1 and Nitric Oxide 소장
11 Korean Statistical Information Service. 2017. Population and the aging index trend by age. Available from: http://kosis.kr/statisticsList/statisticsList_01List.jsp?vwcd=MT_ZTITLE&parentId=A#SubCont. Accessed August 29, 2017. 미소장
12 Effect of burdock extracts upon inflammatory mediator production. 네이버 미소장
13 Lee IS, Nam SY, Rha YA, Shin MH. 2016. The quality characteristics of glutinous Dasik based on the amount of burdock (Arctium lappa) powder. Culin Sci Hosp Res 23(3):55-65. 미소장
14 Antioxidative Caffeoylquinic Acid Derivatives in the Roots of Burdock (Arctium lappa L.) 네이버 미소장
15 Ministry of Health and Welfare. 2011. 2010 Korea National Oral Health Survey: II. Survey results. Ministry of Health and Welfare, Sejong, Korea. pp 494-495. 미소장
16 Optimization of Xanthan Gum Production Using Cheese Whey and Response Surface Methodology 소장
17 Numbers of natural teeth, diet, and nutritional status in US adults. 네이버 미소장
18 Oliveira JT, Santos TC, Martins L, Picciochi R, Marques AP, Castro AG, Neves NM, Man JF, Reis RL. 2009a. Gellan gum injectable hydrogels for cartilage tissue engineering applications: In vitro studies and preliminary in vivo evaluation. Tissue Eng Part A 16(1):343-353. 미소장
19 Performance of new gellan gum hydrogels combined with human articular chondrocytes for cartilage regeneration when subcutaneously implanted in nude mice. 네이버 미소장
20 Paik JE, Joo NM, Sim YJ, Chun HJ. 1996. Studies on making jelly and mold salad with grape extract. Korean J Soc Food Sci 12(3):291-294. 미소장
21 Organisation and association of κ-carrageenan helices under different salt conditions 네이버 미소장
22 Nutritional status of the older adult is associated with dentition status 네이버 미소장
23 The relationship among dental status, nutrient intake, and nutritional status in older people. 네이버 미소장
24 Antimutagenicity of dialyzates of vegetables and fruits. 네이버 미소장
25 Stanley NF. 1990. Carrageenans. pp 79-119. In: Food gels. Harries P (ed.). Elsevier Science, New York, NY, USA. 미소장
26 Understanding the Value of Teeth to Older Adults: Influences on the Quality of Life 네이버 미소장
27 Surh J, Koh E. 2015. Investigation on the use of gums in Korean processed foods. Korean J Food Cook Sci 31(2):200-206. 미소장
28 Quality Characteristics of Bread with Burdock(Arctium lappa L.) Powder 소장
29 Teshima T. 2005. A handbook for nursing-care diet. Ishiyaku Publisher Inc., Tokyo, Japan. pp 28-38, pp 86-108. 미소장
30 Interactions between κ-carrageenan, milk proteins and modified starch in sterilized dairy desserts 네이버 미소장
31 Acid gelation of gellan: Effect of final pH and heat treatment conditions 네이버 미소장