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유리제, 도자기제, 법랑 및 옹기류 재질의 식품용 기구 및 용기·포장의 중금속 이행량 모니터링 = Monitoring of heavy metals migrated from glassware, ceramics, enamelware, and earthenware / 조경철 ; 조예은 ; 박소연 ; 박용춘 ; 박세종 ; 이혜영 1

ABSTRACT 1

Materials and Methods 2

Results and Discussion 4

국문요약 8

References 8

권호기사

권호기사 목록 테이블로 기사명, 저자명, 페이지, 원문, 기사목차 순으로 되어있습니다.
기사명 저자명 페이지 원문 목차
쌀가루로부터 이소말토올리고당 제조를 위한 효소반응 최적 조건 = Optimum conditions of enzymatic reactions for production of isomaltooligosaccharides from rice flour 박지인, 신지영, 양지영 p. 83-92

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신선 고추의 수확, 선별 및 유통 단계에서의 미생물 모니터링 및 미생물 오염 저감화 방법 모색 = Prevention of microbial contamination through monitoring of the harvesting, sorting, and distribution stages of fresh hot pepper 김솔아, 이정은, 박현진, 이상대, 문효영, 심원보 p. 60-67

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백합과 비수리의 추출 및 추출혼합물이 함유된 음료 제품의 품질 안정성 = Extraction and quality stability of products containing Lilium bulb and Lespedeza cuneata G. Don extracts 김승태, 허창회, 김성훈, 이원종 p. 75-82

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저온살균과 대기압플라즈마의 병용처리에 의한 고춧가루 중대장균의 저감화 효과 및 관능적 품질 = Combined effects of low-temperature heating and atmospheric plasma on the populations of Escherichia coli and sensorial quality of red pepper powder 전은비, 최만석, 김지윤, 박신영 p. 68-74

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장과류의 방사능 안전성 평가 = Evaluation of artificial radionuclides in berries 김지은, 김대환, 이성남, 문수경, 박용배, 윤미혜 p. 31-36

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우렁쉥이에 대한 병원성 비브리오균 정량적 미생물 위해평가 = Quantitative microbial risk assessment of pathogenic Vibrio through sea squirt consumption in Korea 하지명, 이지연, 오혜민, 신일식, 김영목, 박권삼, 윤요한 p. 51-59

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국내 대형 초밥 뷔페에서 사용되는 수산물의 원재료 모니터링 연구 = Monitoring of commercial products sold on sushi buffet restaurants in South Korea using DNA barcode information 강태선 p. 45-50

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유리제, 도자기제, 법랑 및 옹기류 재질의 식품용 기구 및 용기·포장의 중금속 이행량 모니터링 = Monitoring of heavy metals migrated from glassware, ceramics, enamelware, and earthenware 조경철, 조예은, 박소연, 박용춘, 박세종, 이혜영 p. 23-30

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어류, 수족관수 및 환자에서 분리된 Vibrio vulnificus의 독소유전자 분포 및 항생제 내성 = Prevalence of toxin genes and profiles of antibitoc[실은 antibiotic] resistance in Vibrio vulnificus isolates from fish, fish tanks, and patients 윤연희, 박숙, 김진영, 이예주, 전두영, 최경철, 박종수, 김중범 p. 6-12

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생굴 섭취로 인한 고병원성 Vibrio균 식중독 위해평가 = Microbial risk assessment of high risk Vibrio foodborne illness through raw oyster consumption 하지명, 이지연, 오혜민, 신일식, 김영목, 박권삼, 윤요한 p. 37-44

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Emerging foodborne diseases : what we know so far Dylis-Judith Fafa Mensah, Fred Kwame Ofosu p. 1-5

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올레산 유도 비알코올성 지방간세포에서 자색옥수수 색소 1호 포엽과 속대 추출물의 지질 축적 억제 효과 = Inhibitory effect of purple corn 'Seakso 1' husk and cob extracts on lipid accumulation in oleic acid-induced non-alcoholic fatty liver disease HepG2 model 이기연, 김태희, 김재은, 배선화, 박아름, 이효영, 최성진, 박종열, 권순배, 김희연 p. 93-101

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귀리, 수수, 율무, 기장의 수확기에 발생하는 Fusarium 곰팡이독소 오염도 조사 = Survey on Fusarium mycotoxin contamination in oat, sorghum, adlay, and proso millet during the harvest season in Korea 이미정, 위치도, 함현희, 최정혜, 백지선, 임수빈, 이데레사, 김점순, 장자영 p. 13-22

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참고문헌 (19건) : 자료제공( 네이버학술정보 )

참고문헌 목록에 대한 테이블로 번호, 참고문헌, 국회도서관 소장유무로 구성되어 있습니다.
번호 참고문헌 국회도서관 소장유무
1 Ministry of Food and Drug Safety, 2016. Production of food and food additives. korea, pp. 95-96. 미소장
2 Ministry of Food and Drug Safety, 2018. Standards and specifications for food utensils, containers and packages. Korea. 미소장
3 Ministry of Food and Drug Safety, 2018. The analysis method of the migration from utensils, containers and packages. Korea. 미소장
4 High levels of migratable lead and cadmium on decorated drinking glassware 네이버 미소장
5 International Agency for Research on Cancer, 2019, Agents classified by the IARC monographs, HYPERLINK “https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Scientific_organizations_based_in_France” France, Volume 1-125. 미소장
6 Park, S.J., Park, S.R., Kim, M.G., Choi, J.C., A study on the migration of heavy metals from polycarbonate food contact materials using an inductively coupled plasma mass spectrometry (ICP-MS). Korean J. Packag. Sci. Tech., 24(3), 107-112 (2018). 미소장
7 Kim, H.Y., Park, S.Y., Jo, Y.E., Park, Y.C., Park, S.J., Kim, M.H., Monitoring of heavy metals migrated from polylactide (pla) food contact materials in Korea. J. Food Hyg. Saf., 33, 102-109 (2018). 미소장
8 Ministry of Food and Drug Safety, 2018. The analysis method of the migration from utensils, containers and packages, Korea. 미소장
9 Bratinova, S., Raffael, B., Simoneau, C., 2009. Guidelines for performance criteria and validation procedures of analytical methods used in controls of food contact materials. European Commission. 미소장
10 Elison, S. L. R., Roesslein, M. I., and Williams, A., 2000. EURACHEM/CITAC Guide: Quantifying uncertainty in analytical measurement. Eurachem. London, UK, pp. 32-94. 미소장
11 International Organization for Standardization, 1995. Guide to the expression of uncertainty in measurement, Switzerland. 미소장
12 Leaching of lead from local ceramic tableware 네이버 미소장
13 Aderemi, T.A., Adenuga, A.A., Oyekunle, J.A.O., Ogunfowokan, A.O., High level leaching of heavy metals from colorful ceramic foodwares: a potential risk to human. Environ. Sci. Pollut. R., 24(20), 17116-17126 (2017). 미소장
14 Hight, S.C., Determination of lead and cadmium in ceramicware leach solutions by graphite furnace atomic absorption spectroscopy: Method development and interlaboratory trial. J. AOAC Int., 84(3), 861-872 (2001). 미소장
15 Gonzalez-Soto, E., Gonzalez-Rodriguez, V., Lopez-Suarez, C., Castro-Romero, J.M., Perez-Iglesias, J., Fernandez-Solis, J.M., Migration of lead and cadmium from ceramic materials used in food preparation. B. Environ. Contam. Tox., 65(5), 598-603 (2000). 미소장
16 Choi, J.C., Park, S.J., Goh, H., Lee, J.Y., Eom, M.O., Kim, M.H., Study on migration of heavy metals from kitchen utensils including glassware, ceramics, enamel, earthenware and plastics. J. Food Hyg. Saf., 29, 334-339 (2014). 미소장
17 Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives and World Health Organozation, 2011. Evaluation of certain food additives and contaminants: Seventy-third report of the Joint FAO/WHO expert committee on food additives, Geneva, Switzerland. 미소장
18 Mir-marques, A., LuisaCervera, M., laGuardia, M., Meneral analysis of human diets by spectrometry methods, Trends Anal. Chemi., 82, 457-467 (2016). 미소장
19 Ministry of Food and Drug Safety, 2017. Study on the materials migrated from kitchen utensils during repeated use, Korea, pp 88-101. 미소장