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권호기사

권호기사 목록 테이블로 기사명, 저자명, 페이지, 원문, 기사목차 순으로 되어있습니다.
기사명 저자명 페이지 원문 목차
기능성 식품소재 분야의 AI 기술 활용방안 및 발전 과제 = Utilization methods and challenges of AI technology in the field of functional food materials 이은영, 이다현, 양희 p. 236-248
식품 숙성 DX를 위한 노벨 프로젝트 = Nobel project for food maturation DX : methodological attempt to build DATA SET of food maturation process : 식품 숙성 과정의 DATA SET 구축 방법론적 시도 김태완, 박원규, 진영욱, 이장은, 정재희, 강현진 p. 249-259
디지털 기술을 활용한 식품안전 적용 방안 = Application strategies for food safety using digital technologies 구옥경, 김상오 p. 260-269
식품의 맛·향 디지털화 = Digitalization of taste and smell 김민정 p. 270-281
뇌파 검사(EEG)를 활용한 식품 인지의 정량화 및 분석 = Quantification and analysis of food-related cognition using electroencephalography (EEG) 임만열 p. 282-294
TASK 사업을 통한 한국-미얀마 상호협력 강화 = Reinforcement of Korea-Myanmar mutual cooperation through TASK project focused on technical support for Myanmar food company : 미얀마 식품기업 기술지원을 중심으로 홍석인 p. 295-309
식품 보존료의 국내외 지정현황 및 사용현황 = Current status of designation and use of food preservatives in the inside and outside of the country 황다은, 조해빈, 임지현, 조근희, 최선일, 이찬, 이옥환, 서희재 p. 310-319
국내 영양강화제 식품첨가물의 시험법 개선 및 검증을 위한 고찰 = A study on the improvement and validation of analytical methods for food additives (fortifying nutrient) in Korean foods 조근희, 임지현, 송채연, 양소원, 이찬, 서희재, 최선일, 이옥환 p. 320-331

참고문헌 (23건) : 자료제공( 네이버학술정보 )

참고문헌 목록에 대한 테이블로 번호, 참고문헌, 국회도서관 소장유무로 구성되어 있습니다.
번호 참고문헌 국회도서관 소장유무
1 Alex K, Ilya S, Geoffrey E. ImageNet classification with deep convolutional neural networks. Communications of the ACM. 60(6): 84-90 (2017) 미소장
2 Brightdata. What Is a Dataset?. (2024) Available from: https:// brightdata.com. Accessed Jun. 8. 2024 미소장
3 DX.Times. 이제는 ‘욜로’가 아닌 가치소비 시대. (2023) Available from: https://www.dxtimes.co.kr/news/view/1065615857791088. Accessed Jul. 25. 2024. 미소장
4 Gao Z, Liu H, Li L. Data augmentation for time-series classification: An extensive empirical study and comprehensive survey. arXiv preprint arXiv: 2310.10060. (2023) 미소장
5 Halevy A, Norvig P, Pereira F. The unreasonable effectiveness of data. IEEE Intelligent Systems. 24(2): 8-12 (2009) 미소장
6 Hochreiter S, Schmidhuber J. Long short-term memory. Neural computation. 9(8): 1735-1780 (1997) 미소장
7 IFT. Outlook 2023: Consumer Trends. (2023) Available from: https://www.ift.org. Accessed Jul. 8. 2024. 미소장
8 Kang JW, Namkung Y. Understanding consumers’ perceptions of the fresh-food delivery platform service based on big data: Using text mining and semantic network analysis. Korean Journal of Hospitality and Tourism. 30(2): 37-52 (2021) 미소장
9 Kim DH. A critical study on the ‘open-runto gallery’ phenomenon of mz generation. The Journal of Humanities and Social science. 13(4): 79-94 (2022) 미소장
10 Kim EH, 식음료 산업에서의 디지털 트랜스포메이션(DT) 사례. (2023) Available from: https://www.samsungsds.com. Accessed Jul. 6. 2024. 미소장
11 Kim TW. A suggestion for industrialization of maturing distilled spirits. Food Industry and Nutrition. 20(2): 26-29 (2015) 미소장
12 Kim TW. New product development of korean distilled spirits, soju. Think Book. Seoul, Korea. pp. 20-22, 67-72. (2019) 미소장
13 Lee DH. The late-mover strategy through business model innovation: The case of iPod and spotify. The e-Business Studies. 23(1): 21-37 (2022) 미소장
14 Lee JG. 기업의 디지털 트랜스포메이션 전략. (2023) Available from: https://www.globalict.kr. Accessed Jul. 6. 2024. 미소장
15 Lee JK. 선진 기업의 디지털 트랜스포메이션 동향과 시사점-4차산업혁명 시대의 비즈니스 모델을 구축해야 한다. 한국경제주평.1(810): 1-20 (2018) 미소장
16 Lightspeed. 6 Food Trends Restaurants Should Watch in 2023 and Beyond. (2023) Available from: https://www.lightspeedhq.com. au. Accessed Jul. 8. 2024. 미소장
17 Lim B and Zohren S. Time Series Forecasting With Deep Learning: A Survey. Stat 1050 (2020) 미소장
18 Liu Z, Zhu Z, Gao J, Xu C. Forecast methods for time series data: A survey. IEEE Access. 9: 91896-91912 (2021) 미소장
19 Misra NN, Dixit Y, Al-Mallahi A, Bhullar MS, Upadhyay R, Martynenko A. IoT, big data and artificial intelligence in agriculture and food industry. IEEE Internet Things J. 9(9): 6305-6324 (2020) 미소장
20 Tagliazucchi D, Verzelloni E, Conte A. Contribution of melanoidins to the antioxidant activitiy of tradition balsamic vinegar during aging. J. Food Biochem. 34: 1061-1078 (2010) 미소장
21 TREND LITE. 스타벅스가 디지털 전환에 성공한 이유. (2021) Available from: https://page.stibee.com. Accessed Jul. 6. 2024. 미소장
22 지표누리. 1인당 국민총소득. (2024) Available from: https:// www.index.go.kr. Accessed Jul. 4. 2024. 미소장
23 서울신문. 1인당 국민소득, 日 넘어 세계 6위. (2024) Available from: https://www.seoul.co.kr. Accessed Jul. 4. 2024. 미소장